Subthema 'Examens 2011'

Als de examens achter de rug zijn, gaan veel (oud-?)scholieren op reis. Zo ging dat in 2011.

jong

Erik (13) slaagt voor gymnasium

Een 13-jarige jongen heeft donderdag te horen gekregen dat hij is geslaagd voor het gymnasium.

Lees meer
nieuws

Leerlingen in bres voor fraudeleraar

Scholieren van het Elzendaal College in Gennep zijn een handtekeningenactie begonnen voor hun docent Duits.

Lees meer
examens

Leraar Duits ontslagen om examenfraude

Een docent van het Elzendaalcollege in Gennep wordt ontslagen, omdat hij heeft gefraudeerd met het vmbo-examen Duits. Waarschijnlijk wordt woensdag bekend of de elf leerlingen om wie het gaat, hun examen moeten overmaken. Dat heeft rector Jacques Marsmans dinsdag laten weten.

Lees meer
school

School laat examenkandidaten te laat komen

De leerlingen die maandag het vwo-eindexamen muziek moesten doen op het Stedelijk Gymnasium in Haarlem, wachtte een flinke teleurstelling. De school had de kandidaten per abuis gemeld dat het examen ‘s middags zou plaatsvinden.

Lees meer
student

Berdien (17), Renate (16) en Meike (16) over hun plannen na de examens

Het zit erop. De examens zijn voorbij. Wat nu? Berdien van Grol, Renate Kik en Meike Simons vertellen over hun toekomstplannen.

Lees meer
nieuws

Examenkandidaten na achtervolging aangehouden

Twee scholieren uit Rotterdam zijn woensdagochtend wel heel ver gegaan voor een rekenmachine die ze nodig hadden voor een wiskunde-examen. De jongens ontvluchtten in een auto de politie nadat ze het apparaat hadden opgehaald, omdat de bestuurder geen rijbewijs had. Dat meldde de politie donderdag.

Lees meer
vakantie

Examen aardrijkskunde: Wegdromen over vakantie

Toen ik een profiel moest kiezen in de bovenbouw, wist ik het zeker: eentje zonder aardrijkskunde. Een knuddevak vond ik het altijd. Vmbo-examen aardrijkskunde maken op de Fruytier in Apeldoorn is dan niet zomaar iets.

Lees meer
Muziek

Scholiere mag muziek luisteren tijdens examen

Een Britse scholiere mag examen doen terwijl ze tegelijkertijd luistert naar muziek op haar iPod, omdat ze zich zo beter kan concentreren. Haar ouders hadden gedreigd de school en toezichthouders aan te klagen, als ze niet instemden, waarop ze uiteindelijk zwichtten. Dat berichtte de Britse krant Daily Mail maandag.

Lees meer
geschiedenis

Historische nederlaag bij examen geschiedenis?

Het is een historisch examen, besef ik. Niet alleen omdat het geschiedenis betreft, maar ook omdat ik voor het eerst een examen voor dit vak afleg.

Lees meer
school

Voor het eerst havo-examen in Kesteren

Op het Van Lodenstein College in Kesteren doen voor het eerst havoleerlingen examen. Eerder moesten die voor de bovenbouw naar Amersfoort. Er zijn nu twee havo-examenklassen, „maar eigenlijk is het één grote klas”, mailt Jarno van de Waerdt. „Het is gewoon supergezellig en we hebben een superteam van leraren.”

Lees meer