Subthema 'Examens 2018'

Deze reformatorische examenkandiaten hebben flink gezweet in de zomer van 2018. En niet alleen omdat het snikhete dagen waren.

Examen maken terwijl een hamer op je hoofd slaat

Deze examenperiode staan er drie keer twee docenten van de Gomarus Scholengemeenschap bij Lisanne Klop (16) uit Poederoijen op de stoep. Met een verzegelde envelop. Daarin zit haar examen.
Lees meer

Fruytierleerlingen zweten op 'gevaarlijk' examen biologie (video)

Het havo-examen biologie ging over van alles. Evolutie, hormonen en bananen bijvoorbeeld. De leerlingen van de Jacobus Fruytier scholengemeenschap deden hun uiterste best, zo vlak voor hun welverdiende zomervakantie.
Lees meer

Gedeelde smart is halve smart

Drie droge dreunen klinken op het dartbord van de familie Muilwijk in Wijk en Aalburg. Dochter Marlinde (16) scoort 49 punten. Kostganger Gerard van Rijswijk (18) noteert ze. Examenstress kennen ze nauwelijks. Marlinde en Gerard spelen graag een potje. 'Heerlijk', vindt Marlinde.
Lees meer

"Lieve lerares" laat havisten Prins Maurits scoren

Havisten van de CSG Prins Maurits in Middelharnis bogen zich vandaag over het examen M&O. Dankzij hun "lieve lerares" waren ze op alles voorbereid. Docente Moerkerk zette "alle middelen" in om haar examenkandidaten te laten scoren. Inclusief een boekje met allemaal samenvattingen en tips via posts op Facebook.
Lees meer

Examen maatschappijkunde op de Pieter Zandt in Kampen "ging echt heel goed" (video)

Politiek en criminaliteit, daar weten de vmbo'ers die het examen maatschappijkunde maakten inmiddels alles over. Vandaag deden ze hun uiterste best om het examen zo goed mogelijk te maken.
Lees meer
examens

Examen scheikunde blijkt voor experts

Dezelfde Driestar. Dezelfde docent. Deze havist maakt -negen jaar na het verlaten van de schoolbankjes- een scheikunde-examen. Op vwo-niveau.

Lees meer

Mijn examenverhaal: Maaike heeft een gouden tip

Bij examen doen komt meer kijken dan alleen een goede beheersing van de stof. Neem bijvoorbeeld eten en drinken. Wat is het ideale eetpatroon van een examenkandidaat?
Lees meer

QR-code's en kakkerlakken in het havo-examen Duits op het Wartburg College (video)

Op het Wartburg College in Rotterdam (locatie Guido de Brès) staat vandaag het havo-examen Duits op de planning. "Ein bischen", antwoordt een leerling op de vraag hoe ze zich heeft voorbereid. Een mede-examenkandidaat had vanochtend zelfs zoveel haast dat hij er niet aan toekwam zijn haar voor de gelegenheid te kammen.

Lees meer

Hoger cijfer door veel klagen? Niet dus

Te moeilijk, te lang, te onduidelijk. Klagen over de eindexamens bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is populair. Scholieren moedigen elkaar ertoe aan, in de hoop op een hoger cijfer. Maar heeft klagen eigenlijk wel zin?
Lees meer

Mijn examenverhaal: Thamara heeft ruzie met examenpapieren

Ze deed 5 jaar vwo en doet nu examen op havoniveau. Wartburgleerlinge Thamara maakte maandag haar eerste examens - geschiedenis en Engels - op het Revius in Rotterdam. 'Zonder stress of nervositeit, gelukkig. Vooral bij Engels heb ik veel profijt van mijn vwo-achtergrond, en ik had dus best wel zin in dat examen.

Lees meer