Subthema 'Examens 2010'

De examens van 2010 kun je je alleen nog herinneren dankzij Puntuit.

nieuws

Spannende tijden voor eindexamenleerlingen

Het zijn spannende dagen voor de 204.000 middelbare scholieren die eindexamen hebben gedaan.

Lees meer
examens

Examens voorbij, wat nu?

De laatste examens vonden dinsdag plaats. Tijd voor een terugblik én een vooruitblik met drie eindexamenkandidaten.

Lees meer
nieuws

Laatste examendag voor leerlingen havo en vwo

Na ruim twee weken zweten en zwoegen zit na dinsdag de examenperiode er ook voor havo- en vwo-leerlingen op.

Lees meer
column

Blog Derk (V)

Vreugde of verdriet? Maandagmiddag start mijn laatste examen: management & organisatie. Daarna breekt een periode van wachten aan, want pas na dertig dagen wordt de uitslag bekend gemaakt.

Lees meer
nieuws

Vwo-examen Duits hoog op klachtenlijst LAKS

Het eindexamen Duits voor vwo is met stip binnengekomen op drie in de top 10 van de klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). "De meeste klachten gaan over de lengte van het examen. Veel leerlingen kwamen in tijdnood," aldus het LAKS vrijdag.

Lees meer
school

Blog Annemarie (V)

De absolute stilte in de examenzaal en de aandachtige examenkandidaten die vol enthousiasme hun examens lijken te maken, moeten toch wel een genot zijn in de ogen van de surveillerende leraren.

Lees meer
examens

Vogelpoep is larve

Dertien jaar geleden haalde ik bij het atheneumexamen een 8 voor Duits. Hoeveel kennis van de taal van onze oosterburen is blijven hangen? Gisteren onderging ik de vuurproef op de Pieter Zandt scholengemeenschap in Kampen.

Lees meer
school

Hectiek in Hilversum

De telefoon rinkelt om de vijf seconden. Mails stromen binnen. Hectiek in Hilversum, waar het zenuwcentrum van het LAKS overuren draait.

Lees meer
Muziek

Protest SGPJ tegen songtekst in muziekexamen

De SGP-jongeren gaan bij het College voor Examens (CvE) protest aantekenen tegen een kwetsende songtekst die was opgenomen in het havo-examen muziek.

Lees meer
column

Blog Derk (IV): Overprikkeld

In de biologie noemen ze het een supranormale prikkel, een actie waarbij de reactie niet in verhouding tot de actie staat. Vanmiddag had ik zo'n supranormale prikkel. Glorieuze euforie voerde mij al huppelend en ode brengend door het huis. Eindelijk een goed gevoel over een examen!

Lees meer