„Meneer Schuurman geeft gelukkig nog gewoon les"

Nieuws   03 apr. 2020 | tekst Arien van Ginkel, beeld RD
Optie 3

Jurgen Quaak (15) nomineert zijn wiskundedocent Ruben Schuurman voor de Puntuittitel 'beste thuisdocent'. „Schuurman geeft tenminste gewoon les. Daardoor heb ik bij hem het normale schoolgevoel. En niet het vakantie-met-huiswerk idee.”

De wiskundelessen van Schuurman vallen in de smaak de havist, omdat hij gewoon zijn lessen vervolgt. „De meeste docenten geven ons geen les, maar enkel opdrachten. Schuurman geeft wél les en heeft ook nog eens tijd voor een praatje.”

Via het programma Zoom kunnen leerlingen meekijken op het digitale whiteboard van de wiskundedocent die daar, net als anders, opgaven voordoet, uitlegt, en vragen beantwoordt. Leerlingen kunnen Schuurman ook op school aan de slag zien, via de webcam.

Vanwege het onderwijs op afstand moest Schuurman zijn geliefde krijtbord nu toch inwisselen voor een digibord. „ We hebben moeten omschakelen in de afgelopen weken. Ik sta nu letterlijk tegen een bord te praten. Dat is best even wennen. Gelukkig mogen we ons in alles gedragen weten door onze God.”

De docent zegt in een reactie dat hij zich door de nominatie gewaardeerd voelt in zijn werk. En ook dat hij zijn leerlingen mist. „Dat behoeft geen verdere uitleg.”

De wiskundedocent ziet ook een klein lichtpuntje in de nieuwe manier van lesgeven. „Het is lekker rustig, want je kunt leerlingen gewoon even ‘muten’.”

 

Terug naar Favoriete thuisdocenten