Fotowedstrijd De mug een olifant

Fotowedstrijd De mug een olifant


Fotowedstrijd De mug een olifant


Scroll naar beneden om naar het formulier te gaan waar je je foto kunt insturen.

LET BIJ HET INSTUREN OP DE VOLGENDE PUNTEN

- Laat bij "Extra info" weten met welke camera of telefoon je de foto hebt gemaakt.

- Vertel bij "Toelichting" wat meer over de foto. Wanneer, waar en hoe heb je hem gemaakt? Licht ook even toe wat er op de foto staat. Welke plant, bloem of welk diertje?


Blijf jij deze zomer thuis? Of ga je op vakantie? Ben je vooral in de achtertuin te vinden? Of geniet je van de zon in Zeeland, Zanzibar, of Zimbabwe? Waar je ook bent: neem je camera mee. Puntuit organiseert deze zomer een natuurfotowedstrijd.

Het is geen normale natuurfotowedstrijd, maar een natuurmacrofotowedstrijd. We zijn dus niet op zoek naar de beste plaat van een mooi landschap of prachtige wolkenlucht, maar van een muis, mier of luis. Dus maak van een mug een olifant. Letterlijk; met je camera.

Spelregels

  • De inzender is tussen de 12 en 25 jaar oud.
  • Iedere deelnemer mag maximaal één foto inzenden.
  • De foto moet door de inzender gemaakt zijn.
  • De minimale grootte van de foto is 1 MB.
  • Stuur je foto uiterlijk 24 augustus in via puntuit.nl/fotowedstrijd.

Jury

Een driekoppige jury beoordeelt de inzendingen en kiest een winnaar. Die wordt bekendgemaakt in het eerste nummer van het RDMagazine dat na de zomer verschijnt. Dat is op 7 september.

Dit zijn de drie juryleden:

Anton Dommerholt, fotograaf bij de Erdee Media Groep. Voor de rubriek Schoonheid in het RDMagazine neemt hij regelmatig zijn macrolens ter hand. Zit een foto technisch goed in elkaar? Dat vindt Anton belangrijk.

Hendrik-Jan van der Heiden, fotodocumentalist bij de Erdee Media Groep. Iedere werkdag zoekt hij naar geschikte foto’s voor in het RD, Terdege of boeken van de Banier. Zo bepaalde hij bijvoorbeeld welke beelden de Bijbel met uitleg sieren. Heeft een foto de juiste kleur, kwaliteit en compositie? Daar let Hendrik-Jan op.

Chris Klaasse, Puntuitredacteur. Als journalist van deze tijd neemt hij zijn camera altijd mee op pad. Leuke foto’s en video’s maken is voor de jongerenredacteur net zo belangrijk als een mooi artikel schrijven. Vertelt een foto een verhaal? Daar kijkt Chris naar.

Prijzen

Een selectie van de mooiste foto’s komt in de rubriek Schoonheid in het RDMagazine van 7 september. Daarnaast krijgen de drie winnende fotografen de volgende prijzen:

Eerste prijs
Een dag op pad met fotograaf Sjaak Verboom.

Tweede prijs
Cadeaubon Albelli t.w.v. € 50.

Derde prijs
Je foto op canvas, op olifantenformaat, afgedrukt.

Publieksprijs
Alle inzendingen staan uiterlijk maandag 24 augustus op puntuit.nl. Vanaf die dag mag het publiek stemmen via puntuit.nl/stemmen. De winnaar van de publieksprijs krijgt het ”Praktijkboek macrofotografie; laten zien wat je niet ziet” van Jaap Schelvis.

Inzendformulier

Gerelateerd nieuws