Laura blogt: Alles voor bruine benen

Nieuws   01 mei 2019 | tekst Laura Kraaijeveld, beeld Pixabay
feet-1853291_1920

Het staat al jaren aan de top van mijn wensenlijstje: bruine benen in de zomer. En daar moet ik flink wat moeite voor doen. Het is me niet gegund. De hele zomer door heb ik een verbrande neus en verviervoudigen mijn sproeten. Woest aantrekkelijk. En of dat nog niet het ergste is: m’n benen zijn aan het einde van de zomer nog steeds wit. “Melkflessen” zoals ze ook wel liefdevol door mijn familie worden genoemd. Oftewel: niet helemaal wat je in gedachten hebt als je aan leuke zomerse jurkjes denkt.

 

Maar voor dit jaar heb ik een missie: dit wordt de eerste zomer dat ik met bruine benen rondhobbel. Dus daar ga ik nu al zo’n drie dagen vol voor. Vandaar dat ik zaterdag in een afschuwelijke, maar praktische, gebloemde “zonjurk” bij ons in de tuin lag. Vandaar ook dat mijn hoofd nu zo’n 10 centimeter verwijderd is van mijn laptopscherm, omdat ik anders niet kan lezen wat ik zelf opschrijf. En vandaar ook dat ik er toch aan denk om me al deze moeite te besparen en me binnenkort maar eens te wagen aan een zelfbruiner.

Tot die tijd probeer ik het maar op een natuurlijke manier. En dan is die eerste keer blote benen toch een ding. Op je kamer denk je dat het nog meevalt met het wit, maar zodra je dan in het volle zonlicht komt is er geen verbergen meer aan. En ren je het liefst weer net zo hard naar binnen. Ik dan. Maar weglopen voor de realiteit is nooit een goed idee, dus: kin omhoog, neus in de lucht (weliswaar ingesmeerd met factor 50) en bakken maar. Zonder naar mijn benen te kijken. Dan hoef je de resultaten van de volleybaltraining, cadeautjes van de eerste paar muggen en die laatste fier-recht-op-staande beenhaartjes in je knieholte, niet te zien. Ideaal.

Totdat het zomer is, wordt dat mijn tactiek. Alles voor die bruine benen. Oja, en wil je nou heel graag iets sponsoren? Het "help-Laura’s-neus-de-zomer-door-fonds" beveel ik je graag aan. Al die liters zonnebrand gaan niet bepaald in de koude kleren zitten.


Oud-panellid Laura Kraaijeveld (20) blijft maar in de pen klimmen. Ze blogt regelmatig op haar website over haar leven. Maandelijks verschijnt één van haar blogs op puntuit.nl.

 

 

 

 

Terug naar Laura Kraaijeveld – blog van de maand