Subthema 'Vrienden voor het leven'

Over hechte en bijzondere vriendschappen.

geloof

Deze jongeren staan nog steeds achter hun uitspraken van toen

Jezus Christus zoekt (jonge) zondaren, spreekt tot hen en laat merken dat Hij de Levende is. Dat is de rode draad van de artikelen die het LCJ sinds 2013 maandelijks publiceert op de Puntuitpagina.

Lees meer

Buddy’s in de kerk

In de hersteld hervormde gemeente van Stellendam zijn jongeren gekoppeld aan een ouder gemeentelid. „Ik kan altijd bij mijn buddy terecht”, zegt Rosalie Roon (16). Lenny Klepper (31) is zo’n buddy.

Lees meer
vriendschap

Deze jongeren zijn eenzaam. "Wat is er mis met mij?"

Eenzaamheid is een subjectief begrip. Iemand met veel vrienden kan zich eenzaam voelen; een jongen die twee goede vrienden heeft, kan hier tevreden mee zijn. Twee dames vertellen hoe zij eenzaamheid hebben ervaren.  

Lees meer
getuigen

Tamara's vriendinnen kennen 'Isa' als profeet

Nederlandse klasgenoten praatten het liefst over Temptation Island, feestjes en jongens. Tamara van Pelt gaat liever de diepte in. Ze sloot op het Albeda College vriendschap met de christelijk-orthodoxe Masarra uit Irak, pinksterchristen Yenni uit de Dominicaanse Republiek en de islamitische Fatima en Smahane, oorspronkelijk afkomstig uit Marokko.

Lees meer
getuigen

Natasja appt preekaantekeningen naar Stefan

'Volgens Natasja ga ik verloren als ik me niet bekeer', weet Stefan. 'Ik gun jou de rust die alleen bij God te vinden is', reageert Natasja.

Lees meer
vriendschap

Broer en zus Vlot zijn bevriend

Marieke Vlot (20) en haar jongere broer Bart (18) uit Oud-Alblas groeiden samen op. Ook nu Bart als commercieel medewerker bij een technische groothandel werkt, en Marieke in de kinderopvang, trekken de twee nog steeds samen op. Anderen denken soms dat de twee een stelletje zijn.

Lees meer
vriendschap

Christine en Gerliene hebben aan een half woord genoeg

Als het even kan, zoeken Christine van den Hoek (20) uit Beekbergen en Gerliene van Meeuwen (20) uit Meteren elkaar op. Ze appen elke dag. Naar elkaar toe gaan is lastig, want dat is een uur rijden. Maar dat hebben de meiden er graag voor over.

Lees meer
vriendschap

Achternichtjes Jolien en Gerdien werden vriendinnen op een nieuwjaarsreceptie

Hoewel Jolien Meijer (18) uit Ooltgensplaat en Gerdien van Westerveld (16) uit Ede familie zijn, leerden ze elkaar pas kennen toen ze 10 en 8 jaar oud waren. Op de nieuwjaarsreceptie van hun overgrootmoeder. Sindsdien schrijven ze elkaar en logeren ze elke zomervakantie wel een weekje.

Lees meer
vriendschap

Leanna en Marije horen bij elkaars familie

Hoewel Leanna Mackloet (19) uit Middelharnis en Marije Egas (19) uit Damwoude flink wat kilometers bij elkaar vandaan wonen, blijft hun vriendschap heel hecht. Ooit woonden ze in hetzelfde dorp, toen Marije's vader predikant was in Middelharnis.

Lees meer
vriendschap

Jannie en Berdine hebben een hechte, gelijkwaardige vriendschap

Jannie Post en Berdine Zwanepol zijn goede vriendinnen. Hun vriendschap is, ondanks Berdines beperking gelijkwaardig, benadrukken de twee. Ze doen hetzelfde werk, vertellen elkaar alles en gaan regelmatig dagjes samen weg.

Lees meer