Subthema 'Abortus'

Over de bescherming van het leven.

Week van het Leven

Drie tienermeiden winnen schrijfwedstrijd over waarde ongeboren leven

Jacolien Meulmeester (16) uit Arnemuiden won met haar verhaal ”Waardevol” de schrijfwedstrijd die de RMU, SGPJ en Puntuit organiseerden in de Week van het Leven. Dit is haar verhaal, én dat van Sarah (tweede prijs) en Femke (derde prijs).

Lees meer
abortus

Deze vriendinnen lopen mee in de Mars voor het Leven

De meeste dagen leven ze een comfortabel leventje in hun christelijke bubbel, zeggen de vriendinnen Ellemieke Hoogerland en Loïsah Everse (beiden 17). Maar deze zaterdag bekennen ze kleur en tr1ekken ze naar Den Haag om mee te lopen in de Mars voor het Leven. 

Lees meer
abortus

Jolinde praat op straat over abortus

Prolifeactiviste Jolinde gaat in de Week van het Leven de Utrechtse straten op met jongeren te praten over de Nederlandse abortuswetgeving.

Lees meer
Week van het Leven

Wat Driestarleerlingen van abortus vinden

Wanneer klopt het hartje van een baby? En weet je hoe vaak een zwangerschap eindigt in een abortus? Vlogter Caroline Schimmel is op het Driestar College en test leerlingen in de Week van het Leven op hun kennis over abortus.

Lees meer
abortus

Politieke jongeren organiseren abortusdebat

„VVD-jongeren denken kritischer dan hun voorgangers over abortus”, zei SGP-senator Diederik van Dijk woensdagavond in een debat over abortus. „Als ik vertel dat een op de zeven zwangerschappen eindigt in een abortus, vinden ze dat niet vanzelfsprekend.”

Lees meer
abortus

Acht argumenten voor abortus

Abortus; het heerlijke recht dat Nederlandse vrouwen hebben om baas te zijn in eigen buik. Tenminste, dat vinden veel Nederlanders. Arie Rijneveld, voorzitter van de SGP-jongeren, zet veelgehoorde argumenten voor abortus op een rij. En legt uit wat je daar 'als christen' tegen in kan brengen.

Lees meer
abortus

Ruim 8 procent van Nederlandse abortussen uitgevoerd bij tieners

Het aantal zwangerschapsafbrekingen in Nederland is in 2018 met 479 gestegen tot 31.002. Dat is een toename met 1,5 procent ten opzichte van 2017.

Lees meer
huwelijk

Jongere denkt conservatiever over ethische thema's dan zijn ouders

Voor het eerst in jaren denken jongeren minder liberaal over ethische onderwerpen dan generaties voor hen, ontdekten onderzoekers van de Universiteit Tilburg. Maar spreken van een trend is voorbarig.

Lees meer
abortus

Jorian (18): Abortus is géén voorbehoedsmiddel

Jorian van den Hoorn (18) weet het zeker: als je met mensen praat, kun je 90 procent van de abortussen voorkomen.

Lees meer
psyche

Abortus, einde verhaal?

In de Week van het Leven vraagt de SGPJ aandacht voor een drama wat zich gemiddeld 82 keer per dag voltrekt in ons land. 1 op de 7 zwangerschappen eindigt in een abortus, dat zijn 30.000 kinderen per jaar. Een aspect waar we niet vaak bij stil staan zijn de gevolgen die het ondergaan van een abortus met zich meebrengen. Zowel op emotioneel, psychisch en lichamelijk gebied zijn er tal van complicaties.

Lees meer