Subthema 'Christenstudent'

Over leven als student in een seculiere omgeving.

studentenvereniging

Verlies je je geloof als je gaat studeren?

Christen zijn in de collegebanken – hoe houd je dat vol? Amerikaans onderzoek wijst uit dat maar liefst twee derde van de protestantse jongeren tijdens hun studie losraakt van hun christelijke wortels.

Lees meer
christen-zijn

Leonie laat bij studie merken van Wie ze hulp verwacht

„God heeft me geholpen.” Dat vertelt Leonie Nipius (21), studente technische wiskunde in Delft, aan haar medestudenten als een tentamen goed is gegaan. Voor sommige
studiegenoten is zij de enige christen die ze kennen.

Lees meer
evangeliseren

Wat jongeren kunnen doen in evangelisatiewerk

Juist jongeren zijn nodig bij het evangelisatiewerk in Amsterdam. Dat stelt evangelist Vos (38) van Bij Simon de Looijer in Amsterdam.

Lees meer
geld

Columnist: Student kan flinke spaarpot vergaren

Afgaande op alle berichten in de media zou je bijna gaan denken dat straks iedere student een enorme studieschuld heeft opgebouwd. Het omgekeerde is waar, stelt RD-columnist Gerhard Hormann.

Lees meer
student

CSFR-studenten opgescherpt in levenskunst

Op studentenvereniging CSFR zoeken christelijke studenten elkaar op. Om staande te blijven in een seculiere wereld. Ze wapenen zich met filosofen en Bijbelteksten. En soms drinken ze een biertje te veel.

Lees meer
geld

Alles over voor een gratis stoel

Collegegeld en geld voor studieboeken zijn standaardkosten van het studentenbestaan. Tel daar nog kamerhuur, lidmaatschap van een studentenvereniging en een eigen auto bij op en dan zie je het kostenplaatje van Maureen Wisse (21). Hoe de in Meliskerke (Zeeland) geboren en getogen studente dit allemaal kan betalen? 'Werken vanaf je 12e en niet meer uitgeven dan dat je hebt.'

Lees meer
student

Altijd mensen om je heen in een studentenhuis

Als je de kamer van Laurence Fierens (19) inloopt, blijkt al snel dat hij niet zomaar in een studentenhuis woont. De grote plant naast de bank, het schilderij aan de muur en de potjes in het raamkozijn verraden dat hij is geholpen met de inrichting. Met twee vrienden deelt hij een appartement in de studentenstad Leiden.

Lees meer
getuigen

'Studeren in een onchristelijke omgeving zet je aan het denken'

'Als een seculiere vriend van mij vloekt, slaat hij een kruisje om zich te verontschuldigen. Van het verschil tussen rooms-katholiek en protestant heeft hij geen idee', vertelt Ard Brandwijk (21) uit Krimpen aan den IJssel. Hij en Judith de Zwart (19) uit Zoetermeer studeren allebei aan de universiteit. In een onchristelijke omgeving.

Lees meer
getuigen

Geleerd in Nederland: de hele wereld heeft Jezus nodig

Studeren in Nederland was niet wat hij in gedachten had. Maar de uit Rwanda afkomstige Emmanuel Itete Mugagga (27) gelooft dat God de weg geleid heeft naar Rotterdam, waar hij afgelopen jaar een master handelsrecht deed aan de Erasmus Universiteit.

Lees meer
student

Studeren in Nederland is voor Britse Robert (19) goedkoop. Maar geen pretje

Studeren in Nederland betekent minder plezier hebben en harder werken, weet Robert Beckett (19) uit Groot-Brittannië. Voor de economiestudent was het vooral een geldkwestie om in Nederland te gaan studeren. 'Hier betaal je 2000 euro collegegeld in plaats van 9000 pond.'

Lees meer