Subthema 'De natuur in'

Over natuurliefhebbers en dierenfans.

beroep

Lennart boert richting overname

Lennart Slager (22) wil het melkgeitenbedrijf van zijn opa en ouders overnemen. Maar zijn 84-jarige opa is verknocht aan het bedrijf. Ook heeft de jonge boer geen miljoenen op zijn spaarrekening staan om het bedrijf te kopen. Toch gelooft Lennart dat de stallen, machines en 1300 geiten op een dag van hem zijn.

Lees meer
duurzaamheid

Boer Dirk zit in de spagaat

Dirk Rietveld (27) runt samen met zijn ouders een melkveebedrijf in Langerak. Hoewel ze niet biologisch boeren, probeert Dirk oog te hebben voor de natuur. 'Boeren zijn beheerders van het landschap en hebben een verantwoordelijkheid.'

Lees meer
schepping

Dierenvriend Gerco (23) denkt graag groot

Hij heeft in zijn jonge jaren bijna duizend konijnen gefokt. Gerco Limburg is gek op de pluizige beestjes. Ook van vissen en vogels gaat het hart van de 23-jarige student sneller kloppen. Eigenlijk houdt hij van alle dieren. Alhoewel. Met katten 'aartsvijanden van Gerco's dieren' heeft hij minder op.

Lees meer
zorg

Op de zorgboerderij is 'alles positief'

Nieuwsgierige kraaloogjes volgen iedere beweging van Christine Vink (19) wanneer ze langs het kippenhok wandelt. In het weiland naast het kippenverblijf scharrelen de kunekunevarkens Knorrie en Ollie rond. 'De paarden hebben de leukste karakters van alle dieren op de zorgboerderij, vindt Christine. 'Die zijn rustig. Andere dieren kunnen haar druk maken.

Lees meer
milieu

Column: Orkaan Irma en de eindtijd

"De orkaan Irma heeft in het Caraïbisch gebied een spoor van verwoesting achtergelaten. De orkaan is de zwaarste die de Bovenwindse Eilanden ooit heeft getroffen. Volgens meteorologen is het nodig de schaal waarop de kracht van orkanen gemeten wordt uit te breiden met een categorie 6. Met windsnelheden van meer dan 300 kilometer per uur valt Irma niet meer in de tot nu toe gebruikelijke schaal van 1 tot 5. Zou dit een voorproefje zijn van wat ons in de toekomst te wachten staat naarmate de aarde meer opwarmt?" vraagt professor Johan Graafland zich af.

Lees meer
huwelijk

Miriam (22) trouwde met een boer

Miriam de Jong-Wittingen groeide op in een rijtjeswoning en had helemaal niets met dieren. Totdat ze verkering kreeg met Gerard. Zijn jongensdroom? Boer worden...

Lees meer
beroep

Boerin Jorinda (21) is dol op dieren en natuur. 'Je moet mij niet op kantoor zetten"

Boerin zijn is haar lust en haar leven. Jorinda Flier (21) uit Opheusden heeft geen boeren-achtergrond, maar koos uit passie voor het vak. Vanwege de natuur, de dieren en het buiten zijn.

Lees meer
boer

Marijke (18) hielp bij geboorte van bijna honderd lammetjes (video)

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en de lammetjes dartelen in de wei. Lente! Voor schapenboerin Marijke Keijzer is het de mooiste tijd van het jaar.

Lees meer
schepping

Geen mol is veilig voor Herman (17)

De ogen van Herman Bogaard (17) speuren over het grasland in de Krimpenerwaard. Zijn quad komt grommend tot leven als hij een molshoop ontdekt. Herman is mollenvanger.

Lees meer
schepping

Julian (14) en zijn verhaal achter een vogelfoto

'O, jo, kijk! Een hele groep lepelaars.' Bliksemsnel draait Julian de Frel (14) uit Barendrecht zich met camera en al om. 'Klik klik klik', die staan op de foto. 'Wauw.'

Lees meer