Per 1 september 2022 wordt deze website niet langer bijgewerkt. Voor nieuws voor en over reformatorische jongeren ga je naar rd.nl

Subthema 'Jong en vervolging'

Over jongeren die vervolgd worden om hun geloof.

getuigen

LCJ-jongeren denken dagen over Daniël

Wat doe je als je wordt vervolgd? Daniel stapt naar voren in gevaar; en vraagt zijn vrienden mee te bidden om uitkomst. Dat zei spreker Steven Middelkoop zaterdagavond op de jaarlijkse LCJ Bijbelstudieconferentie in Lage Vuursche.

Lees meer
nieuws

Duitse student (25) krijgt levenslang na moord op christen

De rechtbank in de Duitse stad Freiburg heeft maandag een 25-jarige student veroordeeld tot levenslange gevangenschap wegens moord op een christelijke huisgenote.

Lees meer
christen-zijn

Alles geven voor het volgen van Christus

Eind november ontmoette kerkelijk werker Steven Middelkoop in India twee jongeren. De broers zijn half wees. Hun vader werd vermoord door hindoe-extremisten. 'Als jongere in Nederland kun je je bijna niet voorstellen dat het geloof je alles kan kosten. Zelfs je eigen leven.'

Lees meer
nieuws

Indiase christen (23) vermoord door dorpsgenoten

Een 23-jarige christelijke man uit Bhitarkota in de Indiase deelstaat Odisha is vorige maand vermoord door zeven dorpelingen.

Lees meer
familie

Esther is jaloers op een warm, christelijk gezin

Kom jij uit een christelijk gezin? Zijn je vader en moeder, broers en zussen ook christen? Waarschijnlijk zeg je ja, want bij de meeste Nederlandse christenen is dat het geval. En je vindt dat ook normaal. Esther is jaloers op je.

Lees meer
kerk

Cubaanse kerk volledig verwoest, leden opgepakt

De Cubaanse overheid heeft vorige week een kerkgebouw volledig verwoest. Tijdens het afbreken van het gebouw werden honderden gemeenteleden door de politie opgepakt.

Lees meer
nieuws

In elkaar geslagen vanwege het Evangelie

De evangelisten 'Ho' (31) en 'Thy' (27) uit Vietnam zijn onafscheidelijk. Sinds ze tot geloof zijn gekomen door christelijke radio-uitzendingen, trekken ze samen de dorpen in het noorden van Vietnam door om anderen het Evangelie te vertellen.

Lees meer
nieuws

Christelijke moeder in Oeganda vermoord

De christelijke Mamwikomba Mwanika uit Oeganda opende vorige week maandag de deur van haar huis in het dorp Kalampete. Ze zag onbekende mannen staan, die al snel haar moordenaars bleken te zijn.

Lees meer
jong

Christelijke jongen van 12 jaar gekruisigd in Syrië

Een jonge christen van 12 jaar is eind augustus gekruisigd door terreurgroep IS. Dit gebeurde in een dorp dicht bij de Syrische stad Aleppo, zo maakte SDOK bekend.

Lees meer
nieuws

Christen overlijdt in gevangenis door verwaarlozing

Tiang, vader van zes kinderen en christen in Laos, is kortgeleden overleden in de gevangenis. De directie van de gevangenis gaf hem niet de medische zorg die hij nodig had, meldde Human rights Watch.

Lees meer