Per 1 september 2022 wordt deze website niet langer bijgewerkt. Voor nieuws voor en over reformatorische jongeren ga je naar rd.nl

Subthema 'Jong en vervolging'

Over jongeren die vervolgd worden om hun geloof.

christenvervolging

Leerlingen Driestar sturen kaart naar vervolgde christenen

Een bemoediging sturen aan vervolgde christenen. Derdeklassers van het Driestar College in Gouda deden het vorige week tijdens een godsdienstles. Een paar leerlingen reageren voor Puntuit.

Lees meer
nieuws

Christenen gewond na aanval in India

De christelijke bewoners van Amtola, een dorp in het noorden van India, zijn na een bloedige aanval door hindoe-extremisten op de vlucht geslagen.

Lees meer
jong

Elijah, een dominee van 19 jaar op de Filipijnen

Elijah volgt een Bijbelschool in een gevaarlijk gebied op Mindanao, een eiland op de Filipijnen. Rebellengroepen hebben er maar één doel: alle christenen verdrijven.

Lees meer
toekomst

HHJO-actiedag: Tekenen der tijden worden scherper

Op de fiets, per kajak, met de auto of lopend kwamen ze zaterdag naar de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. Hier werd de landelijke actie van de Hersteld Hervormde Jongerenorganisatie (HHJO) afgesloten.

Lees meer
nieuws

Moslimjongeren steken christelijke tiener in brand

Twee moslimjongeren hebben vrijdag voor het vrijdaggebed in de Pakistaanse stad Lahore een 14-jarige christelijke jongen in brand gestoken.

Lees meer
christenvervolging

Actie USB-stick: 3804 sticks met Bijbelse boodschap

De inzameling van nieuwe en gebruikte usb-sticks door SDOK voor Noord-Korea is afgerond. De teller staat op 3804 usb's, gevuld met audiobestanden van onder andere de Bijbel.

Lees meer
christenvervolging

Politie verstoort kerkdiensten in Pakistan

Rustig in de kerk zitten is er niet bij voor christenen in Pakistan. Afgelopen zondag viel de politie twee kerkdiensten binnen. Niemand mocht het gebouw verlaten terwijl de politieagenten de muziekinstrumenten en de geluidsinstallatie kapot sloegen.

Lees meer
bidden

Met open ogen bidden tijdens samenkomst in café

In Kirgizië mogen christenen niet openlijk over hun geloof spreken, laat staan een kerkdienst houden. Vaak zit er niets anders op dan in het geheim bijbelstudie te doen. Bijvoorbeeld in een druk café.c

Lees meer
christenvervolging

In actie voor de vervolgde kerk

Christenen die vervolgd worden; wat kun je voor hen doen? Allereerst bidden natuurlijk. Maar er is meer. Zo hielden jongeren van de christelijk gereformeerde kerken in Urk en Leerdam afgelopen zaterdag een autowasdag en verkochten ze vis en rookworsten.

Lees meer