Subthema 'Sociale media en internet'

Over mediawijsheid en telefoongebruik.

Muziek

"Als een hert" schalt over Reeuwijkse plassen

De studenten Kristian de Bruijn en Edward Heijboer publiceerden zaterdag op YouTube een zelfgeschoten videoclip. De audiovisueel specialisten maakten de clip bij "Als een hert dat verlangt naar water voor hun examen aan het ROC Midden Nederland.

Lees meer
crowdfunding

Scholieren verkopen digitale fantansiewezens

Ze zouden er best miljonair mee kunnen worden, weten Wilmar van Diejen, Mees de Man en Laurens Schalk. De drie havo-leerlingen van het Van Lodenstein College in Kesteren verkopen met hun bedrijf digitale plaatjes en video’s van fantasiewezens. Voor een betere wereld en een dikke portemonnee.

Lees meer
sociale media

Onzeker van ‘perfecte’ lichamen

Instagram is schadelijk voor de psychische gezondheid van veel tieners, met name meisjes. Dat weet het bedrijf achter de populaire app zelf maar al te goed, onthulde een Amerikaanse krant vorige maand. Twee vierde klassen van de Guido de Brès scholengemeenschap reageren.

Lees meer
reizen

Overal thuis, zolang er maar internet is

Van Gran Canaria naar Mauritius naar Bolivia trekt hij. Altijd met dezelfde voorwaarde: een goede internetverbinding. Arnold Hubach (24) is een digitale nomade.

Lees meer
Hoornbeeck

Hoornbeeckers leven drie dagen zonder telefoon

Kunnen ze nog zonder telefoon? Zo’n twintig studenten welzijn van het Hoornbeeck College in Gouda zochten dat deze week uit en leefden drie dagen zonder smartphone.

Lees meer
sociale media

Schrikken van een lange app

Als Carlijn (25) klaar is met een WhatsAppgesprek, archiveert ze de chat. 'Het is mijn doel zo min mogelijk gesprekken open te hebben staan.'

Lees meer
sociale media

Deze zussen leven zonder internet

'In ons huis ziet de wereld er heel anders uit', zeggen de zussen Arieke (19) en Eveline (15) Geleijnse uit Poederoijen. Ze leven zonder internet.

Lees meer
student

Bij deze school kun je gratis leren programmeren

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een gratis opleiding, met baangarantie, en een vooropleiding is niet nodig. Sinds een halfjaar bestaat het. Bij Codam in Amsterdam kan iedereen zich aanmelden om te leren programmeren. Ook opvallend: de school heeft geen docenten.

Lees meer
levensstijl

Je smartphone neemt geen vakantie. Zo voorkom je telefoonterreur

Vakantiegangers nemen massaal smartphone en tablet mee. Om te internetten, foto's te schieten of om naar Zuid-Frankrijk te navigeren. Bellen met de baas op het strand wordt steeds gewoner. Hoe telefoonterreur te voorkomen?

Lees meer
sociale media

Scholieren enthousiast over smartphoneverbod op de fiets (video)

De telefoon gebruiken tijdens het trappen is niet ok', het smartphoneverbod voor fietsers een goed idee. Dat zeggen de tien Gomarusleerlingen die woensdagochtend in Zaltbommel werden bevraagd op de wet die deze week inging.

Lees meer