Subthema 'Sociale media en internet'

Over mediawijsheid en telefoongebruik.

reizen

Overal thuis, zolang er maar internet is

Van Gran Canaria naar Mauritius naar Bolivia trekt hij. Altijd met dezelfde voorwaarde: een goede internetverbinding. Arnold Hubach (24) is een digitale nomade.

Lees meer
Hoornbeeck

Hoornbeeckers leven drie dagen zonder telefoon

Kunnen ze nog zonder telefoon? Zo’n twintig studenten welzijn van het Hoornbeeck College in Gouda zochten dat deze week uit en leefden drie dagen zonder smartphone.

Lees meer
sociale media

Schrikken van een lange app

Als Carlijn (25) klaar is met een WhatsAppgesprek, archiveert ze de chat. 'Het is mijn doel zo min mogelijk gesprekken open te hebben staan.'

Lees meer
sociale media

Deze zussen leven zonder internet

'In ons huis ziet de wereld er heel anders uit', zeggen de zussen Arieke (19) en Eveline (15) Geleijnse uit Poederoijen. Ze leven zonder internet.

Lees meer
student

Bij deze school kun je gratis leren programmeren

Het klinkt te mooi om waar te zijn: een gratis opleiding, met baangarantie, en een vooropleiding is niet nodig. Sinds een halfjaar bestaat het. Bij Codam in Amsterdam kan iedereen zich aanmelden om te leren programmeren. Ook opvallend: de school heeft geen docenten.

Lees meer
levensstijl

Je smartphone neemt geen vakantie. Zo voorkom je telefoonterreur

Vakantiegangers nemen massaal smartphone en tablet mee. Om te internetten, foto's te schieten of om naar Zuid-Frankrijk te navigeren. Bellen met de baas op het strand wordt steeds gewoner. Hoe telefoonterreur te voorkomen?

Lees meer
sociale media

Scholieren enthousiast over smartphoneverbod op de fiets (video)

De telefoon gebruiken tijdens het trappen is niet ok', het smartphoneverbod voor fietsers een goed idee. Dat zeggen de tien Gomarusleerlingen die woensdagochtend in Zaltbommel werden bevraagd op de wet die deze week inging.

Lees meer
vriendschap

Oefen jongeren in contact zonder sociale media

Een offlinezone op plaatsen waar jongeren samenkomen is een prima oefenplaats voor het maken van echt contact, stelt Steven Middelkoop.

Lees meer
sociale media

Nienke groeide op zonder smartphone

Iedereen zit met een smartphone voor de neus op een verjaardag. Behalve Nienke Kiesbrink (17) uit IJsselmuiden. Achteraf is ze blij dat ze op haar twaalfde geen telefoon kreeg.

Lees meer
sociale media

Studenten EH gaan zeven dagen digitaal detoxen

Zo'n 25 studenten van het Basisjaar van de Evangelische Hogeschool in Amersfoort gaan donderdag 7 dagen, 24 uur per dag volledig offline. Een detox-experiment. De studenten willen kijken welk effect dit op hen heeft.

Lees meer