Subthema 'Verkiezingen en politiek'

Over politiek bedrijven als christen.

verkiezingen

Christelijke politici botsen in verkiezingsdebat Puntuit

Tafels en stoelen zijn verdwenen uit de aula van het Van Lodenstein College in Amersfoort. Deze donderdagavond staan er felle studiolampen en een viertal camera’s gericht op wat stijlvolle stoelen.

Lees meer
ChristenUnie

Bina Chirino (26) op kieslijst CU: Jongeren betalen prijs van maatschappelijke problemen

Bina Chirino (26) is sinds juni voorzitter van jongerenorganisatie PerspectieF en nu Tweede Kamerkandidaat voor de ChristenUnie. Een kennismaking met de rooms-katholieke, zwarte vrouw die zo veel meer is dan dat.

Lees meer
politiek

Harold is Statenlid in Zeeland: Mijn werk is een beetje geheimzinnig

Hij houdt van golfen en varen, woont in Goes en is dol op Zeeuwse mosselen. Voor SGP-Statenlid Harold van der Velde (28) waren de verkiezingen extra spannend.

Lees meer
jong

SGP-raadslid Tom: Ik heb nog steeds niet alle gelukswensen kunnen beantwoorden

Voor zichzelf campagnevoeren heeft Tom de Nooijer naar eigen zeggen niet gedaan. Toch stemden zoveel Oldebroekers op de SGP'er dat hij met voorkeur in de raad komt. Wel pas na 5 april, want eerder is hij nog geen 18 jaar.

Lees meer
politiek

Christen Hendrik (20) PVV-kandidaat in Urk: Wie zegt dat een vluchteling je naaste is?

Hendrik Wakker (20) is de enige kandidaat op de PVV-lijst in Urk. Krijgt de partij daar meer stemmen, dan worden die onder andere fracties verdeeld.

Lees meer
politiek

Puntuit praat met de politieke talenten van het nieuwe kabinet

Tientallen uren per week zijn ze vrijwillig actief in de politiek. De vier voorzitters van de politieke jongerenorganisatie in de nieuwe coalitie zijn bezige bijtjes.

Lees meer
politiek

Daniël (19) kleurt voor eerste keer rondje rood

Daniël ten Bolscher (19) uit Gouda kleurt voor de eerste keer een rondje rood. Voor Daniël stond zijn stemkeuze voor de Tweede Kamerverkiezingen al een lange tijd vast. Hij markeert vandaag zelfverzekerd een SGP-vakje. 'Zeker als christen moet je stemmen. Anders verzuim je je geluid te laten horen.'

Lees meer
politiek

Hoe stemmen de leerlingen van de reformatorische scholen?

Verschillende reformatorische scholen organiseerden de afgelopen dagen een scholierenverkiezing. Puntuit vroeg alle cijfers aan en interviewde van haast elke school wel een leerling. Leven de verkiezingen ook onder scholieren die niet mogen stemmen?

Lees meer
politiek

Jong bruidspaar kiest voor Tweede Kamer én voor elkaar

Voor hun gang naar het gemeentehuis en de kerk brachten Hendri Rijkse en Anita Samson, beiden 21 jaar, vanmorgen hun stem uit voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Lees meer
familie

Anne Segers: Mijn vader is echt een leuke gast

De achttienjarige Anne steekt niet onder stoelen of banken dat haar vader Gert-Jan Segers de lijsttrekker is van de ChristenUnie. 'Als mijn vader thuiskomt van zijn werk en aan tafel vertelt over zijn dag, ben ik de enige die daar inhoudelijk meer over wil weten.'

Lees meer