„SGP’ers zetten zich in voor het leven en bedrijven politiek volgens de Bijbel. Dat spreekt mij aan.” De pabostudent vindt daarnaast de vrijheid van bijzonder –oftewel christelijk– onderwijs een belangrijk thema. „Dit moet blijven bestaan. Het is een groot goed dat we met z’n allen moeten koesteren.”

Hij vindt het superleuk om voor het eerst te stemmen. „Door middel van het stemrecht maak je een eigen keuze en mag je voor je gevoel meebeslissen. Zo komt de politiek in Den Haag opeens veel dichter bij je te staan.”

Daniël volgde de verkiezingsstrijd op de voet. Dat hij nu zelf mag stemmen, maakte het extra interessant. „Op internet checkte ik de laatste peilingen en las ik het nieuws rond de campagnes van verschillende partijen. Ook volgde ik verschillende debatten. Het valt mij op dat het percentage zwevende kiezers erg hoog is. We gaan dus een heel spannende verkiezingsavond beleven.”

Waar jongere kiezers het nog weleens laten afweten in het stemlokaal, was het voor Daniël geen vraag of hij wel zou gaan stemmen. Voor hem telt iedere stem. „Zeker als christen moet je stemmen. Anders verzuim je je geluid te laten horen.”