Subthema 'Verkiezingen en politiek'

Over politiek bedrijven als christen.

politiek

Daniël (19) kleurt voor eerste keer rondje rood

Daniël ten Bolscher (19) uit Gouda kleurt voor de eerste keer een rondje rood. Voor Daniël stond zijn stemkeuze voor de Tweede Kamerverkiezingen al een lange tijd vast. Hij markeert vandaag zelfverzekerd een SGP-vakje. 'Zeker als christen moet je stemmen. Anders verzuim je je geluid te laten horen.'

Lees meer
familie

Anne Segers: Mijn vader is echt een leuke gast

De achttienjarige Anne steekt niet onder stoelen of banken dat haar vader Gert-Jan Segers de lijsttrekker is van de ChristenUnie. 'Als mijn vader thuiskomt van zijn werk en aan tafel vertelt over zijn dag, ben ik de enige die daar inhoudelijk meer over wil weten.'

Lees meer
politiek

Driestarleerlingen stemmen massaal SGP. En een beetje VVD

De verkiezingen leven. Niet alleen op straat, maar ook in de klas. Op sommige scholen is een ware verkiezingsstrijd losgebarsten tussen partijen die alles uit de kast trekken. De campagnes moeten medeleerlingen ervan overtuigen dat zij de school beter, of eigenlijk leuker, willen maken.

Lees meer
politiek

Joël (15) onderzocht: waarom gaan de christelijke partijen niet samen?

Deze verkiezingen slaan de drie christelijke partijen de handen ineen. Het CDA, de ChristenUnie en de SGP behalen met de fusiepartij Christen Gereformeerde Unie (CGU) 45 zetels in de Tweede Kamer. Het wordt de grootste partij van Nederland. Dat was de droom van Joël Boone uit Yerseke.

Lees meer
politiek

Maarten (20) stelt vijf prangende vragen aan marinier en lijstduwer Mark Brouwer

Mark Brouwer (35) uit Lunteren is marinier in het dagelijks leven. In het verleden werd hij uitgezonden naar Afghanistan en Cura'ao. Mark is lijstduwer voor de SGP bij de Tweede Kamerverkiezingen. SGPJ'er Maarten van Nieuw Amerongen (20) uit Leiden zocht hem op en stelde hem vijf prangende vragen.

Lees meer
sociale media

SGP-jongeren imiteren D66

Wie enigszins bekend is met de parlementaire geschiedenis, kent het filmpje van D66-oprichter en lijsttrekker Hans van Mierlo uit 1967. Gehuld in een regenjas, met de kraag omhoog, loopt hij al filosoferend langs de Amsterdamse grachten om nut en noodzaak een nieuwe partij te verdedigen.

Lees meer
politiek

Stem jij op Jezus Leeft? Dit is de campagnevideo

De Bijbel heeft het antwoord op ieder probleem. Oók als het over files gaat. Dat is de boodschap die de politieke partij Jezus Leeft uitdraagt. 15 maart doen ze in zeven van de twintig kiesdistricten mee aan de verkiezingen.

Lees meer
milieu

SGPJ'er Hans: "Haast maken met duurzame energie"

'De wind raakt nooit op', zegt Hans van 't Land (23) uit Ede. In een filmpje stellen de SGP-jongeren het 'zwalkend' klimaatbeleid aan de kaak. Ze pleiten om hart te hebben voor de schepping en willen dat er meer duurzame energie wordt opgewekt.

Lees meer
politiek

StemWijzer nam voor Matthijs (21) laatste twijfel weg: hij kiest SGP

PVV, Piratenpartij, SGP. Voor de in Wijk bij Duurstede opgegroeide Matthijs Huntelerslag (21) was dat de uitkomst na het invullen van de StemWijzer.

Lees meer
politiek

LAKS jokkebrokt over deelname aan verkiezingen (video)

Het plan van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) om in maart mee te doen aan de verkiezingen blijkt een hoax. De scholierenorganisatie maakte eerder deze week bekend de Kamer in te willen om de problemen in het onderwijs aan te pakken. Woensdag werd bekend dat LAKS zich niet verkiesbaar stelt.

Lees meer