Subthema 'nieuws'

COLUMN MAX: Uitstel

Domme dingen doen we allemaal. De een wat meer, de ander wat minder, maar iedereen die kan nadenken zal deze gemeenplaats bijvallen. Indien niet, dan moet dat inzicht gewoon nog komen.

Lees meer

COLUMN MAX: Mollenvanger

Mijn grootvader van vaderszijde ving mollen, mijn vader ving mollen en ik, tja, ik ving ook mollen. Genetische overerving noemen ze dat. Mollenmoord met voorbedachten rade. Omdat ’t niet anders kon. Wie niet ving, zou ook niet eten. In elk geval niet uit de eigen tuin, zoals in het geval van m’n opa.

Lees meer

Een diepe buiging, zoals het hoort”

Koningin Beatrix en haar familie hebben maandag met succes twee vestingsteden ingenomen. De Woudrichemmers en Bosschenaren zullen de 30e april 2007 niet gauw vergeten. Een stralende „onvergetelijke” dag.
Lees meer

Verslag Koninginnedag

Adriaan Jansen was op Koninginnedag bij de Mbuma-Zendingsdag in Utrecht. Hij maakte een verslag voor Yord.
Lees meer

Kater

Een dronken Indiase bruidegom heeft flink moeten boeten voor zijn wangedrag.
Lees meer

Hardop bidden tegen afdwalen van gedachten

Wat kun je doen tegen afdwalende gedachten tijdens het bidden? „Bid eens hardop”, is het advies van kandidaat A. Huijgen.
Lees meer

Met of zonder wimpel, hijs de vlag goed

Rood-wit-blauw, met of zonder wimpel. Regelmatig hangt de Nederlandse driekleur buiten. Wanneer mag je de vlag uitsteken en wanneer niet? En als het gebeurt, hoe moet het dan?
Lees meer

Prins Harry toch naar Irak

De Britse prins Harry gaat naar Irak. Dat heeft de Britse legerleider generaal Richard Dannatt persoonlijk besloten, heeft hij maandag gezegd.
Lees meer

Vijf gewonden door overstekende eendenfamilie

Een overstekende eend met jongen heeft zondag op de A15 bij Sliedrecht een aanrijding met vijf auto’s veroorzaakt.
Lees meer

Corlieske wint Cubite

Yord bezocht zaterdag de jaarmarkt van de Gereformeerde gemeenten te Woerden. Bezoekers konden een quiz maken, waarmee ze kans maakten op een Cubite. deze is gewonen door Corlieske Nap (15) uit Kamerik. Corlieske krijgt de cubite thuisgestuurd.
Lees meer