SiberiŽgangers Prins Maurits terug in Nederland

Nieuws van de CSG Prins Maurits   02 nov. 2016 | tekst Puntuitredactie, beeld Facebook
Siberie

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Dat zagen zeven leerlingen van de CSG Prins Maurits uit Middelharnis voornamelijk in SiberiŽ. Dinsdag zijn ze weer veilig op luchthaven Schiphol geland.

De studenten volgden een afwisselend programma. De studenten schrijven op de Facebook: “Een rit van ruim vier uren lag voor de boeg. In twee busjes reden we over de met sneeuw bedekte wegen over het Siberische landschap, van vooral sneeuw, sneeuw en sneeuw. Na ruim twee uur rijden stopten we bij allemaal eettentjes langs de weg, kozen we er willekeurig eentje uit, al waar we ons aansterkten met een kop koffie en een mars.”

In Siberië bezochten de leerlingen de christelijke gemeente in Prokopjevsk. Ze staken daar ook hun handen uit de mouwen voor hun medemensen. “Het was fijn om de mensen te helpen met hun werk en hen daardoor te bemoedigen.”

Later gingen de leerlingen naar de Russische hoofdstad Moskau. Ze maakten een rondwandeling door de stad en zagen het rode plein, de Basiliuskathedraal, het Kremlin, het mausoleum van Lenin en een panorama van Moskou.

De plaatselijke gemeente bleek andes dan in Siberië. “De gemeente in Prokopjevsk bestaat vooral uit een aantal grote families. In Moskau hebbend e mensen verschillende achtergronden en komen ze uit verschillende landen. Ook doen veel gasten en soms toeristen de gemeente aan.”

Terug naar Nieuws van de CSG Prins Maurits