Een aangrijpend verhaal en een salade met Moldaafse rups – Xperiencerdag 7

Nieuws   02 mrt. 2019 | tekst Mirte, Marianne en Geerke, beeld KOEH
Schermafbeelding 2019-03-02 om 15

Vrijdagochtend was het een vroegertje. We moeten er om acht uur uit, in plaats van negen uur. We splitsen ons op in twee bussen. Terwijl in de ene bus iedereen wakker is door het schudden door de kuilen in de weg, is er in de ander bus een stilte die slechts af en toe verstoord wordt door slaapgeluiden.

Na ruim een uur gereden te hebben, komen we aan bij de stichting ‘Charity Mission’. Deze stichting vangt kinderen met een beperking op. We hebben met deze unieke kinderen kennis mogen maken. Dit was zeer bijzonder!

‘Charity Mission’ geeft een presentatie over hun werk. Hierdoor krijgen we een uniek kijkje in het leven van Dennis . Deze jongen heeft het Downsyndroom. Voordat deze jongen in de dagopvang van ‘Charity Mission’ kwam blafte, beet en liep hij als een hond. Daarnaast at en dronk hij net als honden met zijn tong. Nu deze jongen bij de dagopvang komt, krijgt hij therapie. Dankzij deze therapie leert Dennis zich steeds socialer te gedragen. Momenteel blaft Dennis alleen op momenten dat hij zich erg gestrest voelt. Door dit verhaal wordt duidelijk hoe belangrijk het werk van ‘Charity Mission’ is!

6IMG_8534-28-02-700x467.jpgNa dit unieke levensverhaal spelen we gezellig met de kinderen. Vervolgens stappen we weer in de bus om hobbelend richting het project van ‘Youth for Christ’ te rijden. Bij ‘Youth for Christ’ krijgen we onder het genot van een kopje thee en een schaal vol koekjes een presentatie. Ze vertellen over het werk in de dagopvang en de kinderkampen. Bijzonder om te horen hoe zij het evangelie naar voren komt in de lessen die ze geven. Zo geven de medewerkers Engelse les aan de hand van Bijbelverhalen. Hierdoor kan het evangelie via de Engelse les gebracht worden bij kinderen die nog niet van Jezus gehoord hebben.

Na de presentatie hebben we de kinderen ontmoet en samen met hen gezongen. Daarna heeft meester Jan-Jaap ‘Groen is gras’ begeleid … Na ‘Groen is het gras’ is het helaas tijd om afscheid te nemen van deze kinderen.

Na een week vol ervaringen is het vanavond jammer genoeg onze laatste avond. Daarom gaan we uit eten: heerlijke traditionele gerechten, maar ook salade met een Moldaafse rups.


Een groep jongeren reist met de stichting Kom over en help door Oekraïne en Moldavië. Ondertussen bloggen en vloggen ze over hun avonturen. Dit is het negende en laatste deel.

Terug naar Op reis in Oekraïne en Moldavië