Glorie aan God! Слава Богу! - Xperiencedag 2

Nieuws   25 feb. 2019 | tekst Annerieke, beeld KOEH
Schermafbeelding 2019-02-25 om 09(2)

Zingen, bidden, luisteren en spreken tot eer en glorie van God de Vader, de Zoon en de Heilige Geest, dat is wat deze nieuwe reisdag kenmerkte!

Na een ontbijt (weer met cola voor de extra suikers) liepen we de tien stappen naar de kerk. De dames allemaal netjes met een sjaal op hun hoofd. Het was een hele mooie kerkdienst met veel afwisseling. Een groep mensen uit de kerk vormde het koor en hebben meerdere liederen met eerbied en vol overgave gezongen. Een pastor uit een andere gemeente (onze tolk), heeft een korte preek gehouden. Er werden gedichten voorgedragen, door verschillende mensen werd er gebeden, Gerben heeft een preek gehouden en de predikant van deze gemeente sprak een dankwoord uit naar Kom over en help.

Ook voor ons was er mogelijkheid om een aantal liederen te zingen. Heel bijzonder was het om het lied ‘Welk een Vriend is onze Jezus’ te zingen. Elk couplet werd eerst door ons gezongen, daarna door de Oekraïense mensen. Wat waren zij en wij hier blij mee!

Vanmiddag hebben we een mooie wandeling door het dorp gemaakt. Kleine huisjes, toiletten buiten en geen isolatie. Om stil van te worden… Ook hebben we de plaatselijke school bezocht, een welkome afwisseling voor het vrouwtje dat het hele weekend de lege school bewaakt.

Vanavond hebben we een kerkdienst bijgewoond in Shevchenkovo. Deze kerkdienst verliep vrijwel hetzelfde als vanmorgen, alleen hadden de jongeren in deze dienst een grotere plek. Ze zongen en musiceerden. Zelfs twee heel kleine kinderen zongen samen een lied.

Na de dienst hebben we met de jongeren pizza gegeten en mooie gesprekken gehad. Wat kunnen wij veel leren van hun blijdschap en gewoonten! Later in de kerk tweetalig gezongen, weer tot eer van God!

Weer terug in Strumok hebben we genoten van een maaltijd, pakketjes samengesteld voor de kinderen die wij de komende week hopen te bezoeken en de avond gezamenlijk afgesloten. Jacomijn heeft ons vanavond een mooie les geleerd; de les van ‘het potlood’:

  1. Er is een Hand Die je leidt
  2. Wij moeten geslepen worden
  3. Fouten moeten uitgegumd worden
  4. Het gaat om de binnenkant
  5. Het laat een spoor achter

Net als na elk gebed, gezang, gedicht en preek in de kerk, besluiten we deze blog met de woorden. Слава Богу!


 

Een groep jongeren reist met de stichting Kom over en help door Oekraïne en Moldavië. Ondertussen bloggen en vloggen ze over hun avonturen. Deel 2.

Terug naar Op reis in OekraÔne en MoldaviŽ