Tijdens de onthulling waren naast leerlingen en docenten ook adviseurs van Elos en leerlingen van het Gymnasium Rheinkamp uit Duitsland aanwezig.

Internationaal leren is een strategische keuze van het Ichthus College. “Als Ichthus College vinden we het belangrijk dat de leerlingen in contact komen met leeftijdsgenoten in het buitenland. Daarom zijn er nu ook leerlingen van het Gymnasium Rheinkamp uit Duitsland hier voor een 3-daags uitwisselingsprogramma”, vertelt de J.J. van Dam, voorzitter College van Bestuur.

Leerlingen leren in het Elosconcept om met leeftijdsgenoten uit het buitenland samen te werken. Daarvoor is talenkennis belangrijk, maar ze moeten ook goed om kunnen gaan met digitale middelen. Te denken valt dan aan skype en e-mail. In de toekomst zullen leerlingen steeds vaker samenwerken aan een internationaal project in een digitaal klaslokaal.

Door de verschillen met leerlingen en scholen uit het buitenland te zien, leren de leerlingen ook weer meer over zichzelf. Leerlingen van het Ichthus kunnen in de toekomst ook een Eloscertificaat halen. Daarmee laten ze zien dat ze veel internationale ervaring hebben opgedaan.