Workout tijdens de online-les

Nieuws   19 mei 2020 | tekst Alicia de Weert, beeld pixabay
webinar-4216601_1920

Volgens Brits wetenschappelijk onderzoek in 2009 went een nieuwe gewoonte gemiddeld na 66 dagen. Nu zit ik al 66 dagen thuis, maar toch ben ik nog niet gewend aan online-lessen. Misschien heeft het er mee te maken dat ik de digitale lessen op twee handen kan tellen.

De eerste online-les is zo bijzonder dat ik het tijdstip niet vergeet en keurig op tijd klaar zit. Docenten hebben twee mogelijkheden om zo’n les aan te kondigen; via magister of de mail. Die laatste manier beveel ik van harte aan. Want dan krijg ik vijftien minuten voor de les begint een herinneringsmail. Wel zo handig voor een chaoot als ik. 

Bij het invullen van de online-les in magister gaat het mis bij mij. Ik sta later op en daardoor loop ik aan het begin van de dag al achter op schema. Niet dat dat erg is. Behalve bij een online-les. Aan het begin van de middag open ik mijn tweede lesuur en tot mijn schrik heb ik een online-les gemist.

Zelfs mijn alleroudste docent waagt zich aan een online-les. Ze is een van de weinige docenten die zichzelf ook in beeld zet. Gelukkig -voor mij- vult deze docent de online-les wel in via de mail.

Deze les is een les met een klein deel van de klas, waarbij ik een probleemoplossing discussie heb. Helaas begint ook deze les vroeg. Ik schiet overeind uit mijn bed en grijp mijn laptop om één minuut te laat in te loggen. Tot mijn grote schrik zie ik de hoofden van twee klasgenoten. Ze zien er niet uit als vogelverschrikkers hoor, maar bij het zien van deze hoofden, vrees ik het ergste. Ik zal mijn beeld ook aan moeten zetten. Ik grijp een T-shirt uit de kast en trek deze aan. Ondertussen hoor ik de stem van mijn docent. „Alicia, kun je je beeld ook aanzetten?”

Ik heb nu drie mogelijkheden.
Optie een: ik ga net als iedereen achter mijn bureau zitten. Mijn laptop zal dan naar beneden glijden van de puinhoop die op mijn bureau ligt.
Optie twee: mijn laptop op bed leggen. Maar dan ziet mijn docent dat ik nog in bed lig. Dat rest mij tot de laatste optie: mijn laptop een halve meter van mezelf af omhooghouden.

Bij een workout, moet je altijd opbouwen. Ik ga gelijk voor het uiterste en dwing mezelf de laptop 45 minuten omhoog te houden. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Sorry jongens, voor het feit dat mijn armen het af en toe begaven en jullie mijn bed konden zien doordat de laptop voorover viel. Volgende week weer een nieuwe kans. Hopelijk gaat de workout dan beter.

 

 

Terug naar Schrijfsels van Alicia