Christine en Gerliene hebben aan een half woord genoeg

Nieuws   07 dec. 2018 | tekst en beeld Gerliene van Meeuwen en Christine van de Hoek
vriendschapserieGerlieneChristine

Als het even kan, zoeken Christine van den Hoek (20) uit Beekbergen en Gerliene van Meeuwen (20) uit Meteren elkaar op. Ze appen elke dag. Naar elkaar toe gaan is lastig, want dat is een uur rijden. Maar dat hebben de meiden er graag voor over.

Wanneer en hoe is jullie vriendschap ontstaan?

In 2013 bij het oppassen op de zendingsdag. Nou eigenlijk daarna, want toen hebben we elkaar niet zo heel veel gesproken. Na de zendingsdag raakten we via Facebook aan de praat. We kunnen inmiddels boeken vol schrijven over elkaar, maar we raken nog steeds niet uitgepraat.

Hoe ziet jullie vriendschap eruit? 

We appen elke dag met elkaar, van korte tot heel lange berichten. Bellen gebeurt zelden. We wonen helaas niet bij elkaar om de hoek, maar moeten bijna een uur rijden met de auto. Met het openbaar vervoer is het ongeveer anderhalf uur, maar dat hebben we er graag voor over. We zijn samen al vier keer naar een winterconferentie van de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) geweest, hebben dit jaar voor het eerst samen een kamp geleid voor jongeren met een lichamelijke beperking. Dat was een ontzettend gave ervaring! We zijn samen een midweek naar Zeeland geweest.

Als het maar even kan spreken we in de vakantie een keer af, dan maken we er gelijk een paar daagjes van. De ene keer logeren we bij de een en de andere keer bij de ander. Tussendoor proberen we ook zoveel mogelijk af te spreken, hoewel dit vaak wel lastig plannen is met school en een baan in de zorg. Af en toe een weekend of een keer een avondje naar Utrecht, want dat is ongeveer het midden. Vaak gaan we shoppen. We maken ook hele planningen met wat we allemaal willen doen. Uiteindelijk wijken we daar altijd van af, want we hebben veel te veel te bespreken. Maar dat geeft niet, dat maakt het juist zo leuk.

Wat betekent jullie vriendschap voor jullie?

Heel veel, we weten dat we alles aan elkaar kwijt kunnen. Het maakt niet uit als de een van ons d'r dag niet heeft, dat kan gewoon. Verder hebben we vaak dikke lol om soms de kleinste dingen.

Wat maakt jullie vriendschap bijzonder/uniek? Waarom?

We lijken in heel veel dingen op elkaar, maar toch zijn we heel verschillend. We hebben veel dezelfde interesses. We doen allebei de opleiding verpleegkunde, afgelopen half jaar heeft Gerliene stage gelopen in een kinderhotel voor chronisch en ernstig zieke kinderen en nu mag Christine daar vanaf februari ook stage gaan lopen.

Welke mooie en moeilijke momenten hebben jullie samen meegemaakt? 

Mooie momenten zijn onze goed gesprekken. Bijvoorbeeld over het geloof, of over iets anders wat ons bezig houdt. Vaak heeft de ander al aan een half woord genoeg. Als het één van beiden tegenzit, kunnen we altijd ons verhaal aan elkaar kwijt.

Wat is het leukste/grappigste dat je ooit samen hebt meegemaakt?

Oef, dat is lastig. We hebben al ontzettend veel leuke/grappige dingen met elkaar meegemaakt. Maar het zomerkamp dat we afgelopen zomervakantie hebben geleid voor jongeren met een lichamelijke beperking was wel een hoogtepunt. Daar raken we niet over uitgepraat. Vakantie met een gouden randje! En we hebben er vriendschap gesloten met 2 andere meiden met wie we binnenkort een weekendje weggaan. Superleuk dus!

Ook hebben we afgelopen zomer samen een fotoshoot gedaan. Dat heeft mooie resultaten opgeleverd. Leuk dat onze vriendschap op deze manier is vastgelegd.

Wat ook grappig is dat we allebei nagenoeg dezelfde antwoorden op deze vragen bedachten, zo zie je maar weer, twee zielen één gedachte.

Omschrijf je vriend/vriendin eens in een paar zinnen.

Gerliene: Christine is een geweldige vriendin voor mij! Ze is een ontzettend gezellige meid, doortastend en betrouwbaar, ik kan alles tegen haar vertellen, daardoor weet ze nagenoeg alles van mij. Ze staat altijd voor me klaar! Samen hebben we heel goede gesprekken maar ook vaak dikke lol.

Christine: Gerliene is een superleuke en lieve vriendin. Ze heeft aan een half woord genoeg. Ze is meelevend, betrouwbaar, denkt met je mee en heeft een luisterend oor. Ik kan dan ook alles bij haar kwijt. We hebben samen hele serieuze gesprekken en hebben daarnaast erg veel lol en pret met elkaar. Het is altijd leuk om af te spreken en samen iets te doen. Ik ben heel blij dat Gerliene mijn vriendin is!


Heb jij ook zo'n unieke vriendschap als Gerliene en Christine? Heb je je beste vriend/vriendin bijvoorbeeld op een bijzondere manier leren kennen, ben je beste vrienden met je broer/zus of een ander familielid bijvoorbeeld? Stuur een mailtje naar info@puntuit.nl of een appje naar 06-57357435.

 

Terug naar Serie: Vrienden voor het leven