Vriendinnen Corline en Rianda zijn soms „ontzettend melig"

Nieuws   13 dec. 2018 | tekst en beeld Corline Verschuure en Rianda van Manen
riandacorline

Lekker melig. Zo omschrijven Corline Verschuure (18) en Rianda van Manen (18) uit Kruiningen zich. De twee vriendinnen lachen heel wat af, maar kunnen ook serieus met elkaar praten als het moet.

Wanneer en hoe is jullie vriendschap ontstaan?

„Vanaf de kleuterschool zaten we bij elkaar in de klas. In groep 3 werden we beste vriendinnen en spraken we elke maandagmiddag af. De maandagmiddag was voor velen de 'beste-vriendinnendag' en zo ook voor ons. Hoe we beste vriendinnen werden? Het klikte tussen ons, het ging eigenlijk allemaal vanzelf. Inmiddels zijn we zo’n 12 jaar verder en onze vriendschap is alleen maar sterker geworden."

Hoe ziet jullie vriendschap eruit? 

„Nadat we van de bassischool af waren, gingen we allebei naar een andere klas. We zagen elkaar nog weleens op school, maar spraken vooral af in het weekend op de vrijdag en de zaterdag.

Nadat Rianda klaar was met haar vmbo-opleiding begon ze aan de opleiding Directiesecretaresse op het Hoornbeeck College in Goes. Corline doet een jaar later examen en begint na de havo op het hbo. Toch bleek de opleiding bedrijfseconomie toch geen succes te zijn en kiest ze als tussenjaar voor de opleiding Directiesecretaresse sprint. Hilarisch genoeg zitten we nu bij elkaar in de klas!

Wat wij samen doen? We waren geen echte poppenmoeders toen we met elkaar speelden. We hielden meer van experimenteren met allerlei mengsels en proefmonsters. Zo herinneren we ons nog dat Spa-rood en Cola door elkaar of een gezichtsmasker van water en bloem niet bepaald succes was! We doen van alles samen: lol maken, creatief doen, gezellig kletsen, spelletjes spelen, vervelen en op vakantie gaan.

We zien elkaar soms 3 keer in de week en soms een week helemaal niet. Dat verschilt. Maar straks zien we elkaar bijna elke dag, we kunnen dan met elkaar naar schoolreizen en zitten met een aantal vakken bij elkaar in de klas."

Wat betekent vriendschap voor jullie?

„Vriendschap betekent voor ons dat we samen plezier hebben, maar dat we er ook tijdens de moeilijke momenten er voor elkaar zijn. We mogen fouten maken en boos op elkaar zijn als dat nodig is, als we dan maar goed maken. Je moet er allebei energie insteken, met als resultaat dat je er positieve energie voor terug krijgt. (Dat heeft wellicht iets te maken met natuurkunde: de wet van energiebehoud :))."

Wat maakt jullie vriendschap bijzonder/uniek? 

„We zijn al 12 jaar onafscheidelijke vriendinnen, maar wel twee verschillende persoonlijkheden. We hebben uiteraard gedeelde interesses, maar  ook heel verschillende. Daarin vullen we elkaar juist aan en dat maakt onze vriendschap compleet."

Welke mooie en moeilijke momenten hebben jullie samen meegemaakt?

„In mooie, maar ook moeilijke momenten staan we voor elkaar klaar. Met het behalen van ons diploma kwamen we elkaar diezelfde dag nog feliciteren, maar ook bijvoorbeeld met het overlijden van familie komen we als vriendinnen samen."

Het leukste/grappigste moment:

„Op onze terugreis van vakantie in de trein, was Rianda in een ontzettend melige bui, wat ze meestal is in de trein. Ze ging gewoon tegenover een random jongen zitten en vroeg om zijn nummer. Corline moest toen zo hard lachen dat ze samen snel wegliepen, de jongen perplex achter ons latend.

Tijdens een potje darten gooide Corline precies in de achterband van een fiets die een halve meter boven het dartbord hing, waarop ze allebei heel hard in de lach schoten en snel wegliepen omdat ze zich toch wel een beetje schaamde."

Beschrijf je vriendin in een paar zinnen:

Corline: „Rianda is een gezellige, loyale vriendin. Ze maakt veel tijd vrij voor haar vriendinnen. Ze is super creatief en heel ambitieus. Meestal is ze op de juiste momenten serieus, maar ze kan ook ontzettend melig zijn, niet normaal. Oh en niet te vergeten, op WhatsApp neemt ze regelmatig de functie van ‘negeerbeer’ op."

Rianda: „Corline is een vrolijke en enthousiaste meid daarom is het altijd gezellig om samen iets te gaan doen. Ook is ze erg behulpzaam en staat ze altijd voor je klaar. Als ik iets moeilijk vind, is ze bereid om dit geduldig uit te leggen, wat komende weken vast goed van pas kan komen."

Terug naar Serie: Vrienden voor het leven