Mathilde (21) wil verder zonder iPhone

Themadossier: Sociale media en internet   28 feb. 2017 | Puntuitredactie, beeld Apple
ihponekapot

Mathilde Stevenson (21) is nu nog in bezit van een iPhone - inclusief barst. Als het exemplaar er echter mee ophoudt, zal ze snel overgaan op een ouderwetse telefoon zonder internet. "Toen ik laatst voor de zoveelste keer mijn telefoon liet vallen, was ik een week offline."

"Het enige dat ik echt miste was bellen en sms'en. Dus ik ga geen nieuwe smartphone meer kopen", vertelt ze tegen de NOS.

Prijzige hobby

Mathilde liet in totaal al zo'n zeven smartphones stuk vallen. Dat is een vrij prijzige hobby. Zeker voor een studente. "Een oude Nokia is gewoon een stuk goedkoper." Juist afgelopen weekend kwam naar buiten dat de onverwoestbare Nokia 3310 een nieuw leven krijgt.

Een tweede voordeel van een mobiel zonder internet is de rust die ze krijgt, weet Mathilde. "Ik merkte dat ik echt obsessief bezig was met Snapchat. Dat is eigenlijk niet gezond. Ik ga het wel missen, maar ik hoop op een stuk meer rust en minder afleiding met een ouderwetse telefoon."

Vrienden kwijt

Een groot nadeel ziet ze wel. Ze is minder bereikbaar en daarom is ze bang om vrienden kwijt te raken. "Mensen moeten meer moeite doen om me te bereiken." Ook andere dingen gaat ze missen: Google Maps, Spotify, de bankapp." Toch lijkt ze vastbesloten.

 

Terug naar Themadossier: Sociale media en internet