Menens: Hoe weet ik wat Gods weg is?

Nieuws   11 okt. 2017 | tekst S. D. Post, beeld Pixabay
city-1487891_1920

Ik maak me zorgen over mijn vervolgstudie. Hoe weet ik nu wat de weg van de Heere is?

Je bent vast niet de enige die worstelt met Gods leiding in zijn of haar leven. Hoe weet je nu wat de Heere wil? Mag je eerst een keus maken en die aan de Heere voorleggen? Of moet je alles openlaten? En hoe laat de Heere je dan weten wat Zijn weg is? Een tekst? ’s Zondags in de preek?

Ik zou graag drie dingen met je willen delen.

1. Vaak stellen we ons deze vraag als het om beslissingen gaat met een grote impact. Je studie, verkering, een verhuizing. Maar we nemen tientallen beslissingen per dag. Ga je even bij iemand langs of ga je huiswerk maken? Koop je dit of laat je het liggen? Ga je een goed boek lezen of even hardlopen? In een leven met de Heere gaat het om alles: ook over een beker koud water, ook over eten en drinken. David zegt: „Ik stel de Heere geduriglijk voor mij” (Ps. 16:8); „Mijn ogen zijn gedurig op de Heere” (Ps. 25:15).

2. God heeft ons een brein gegeven waarmee we afwegingen kunnen maken en beslissen. We kunnen niet in de toekomst kijken, maar wel met de gegevens van vandaag bedenken wat wijs is. Veel belangrijker dan je keuze zijn je intenties en je attitude. Is het zo dat God het belangrijkste is in je leven? Dat je vooral voor Hem relevant wilt zijn? Wat is je intentie met je leven? Zou je liever linksaf willen slaan met de Heere dan rechtsaf zonder Hem? 

3. Enige nuchterheid is op haar plaats. Als iedereen bijvoorbeeld zendingswerker zou worden, kwam het niet goed. Er zijn moeders nodig. Er zijn bakkers nodig. Er zijn wiskundigen nodig. De vraag is: Hoe dien je de Heere als loodgieter? Of als architect? Als mens in deze maatschappij?

Misschien moet je de proef op de som nemen. Als je een besluit neemt, en je merkt dat de verhouding met God daardoor verstoord wordt of afvlakt, zou je het besluit nog eens moeten overwegen.
Als je een besluit neemt en je voelt vrede, je voelt je meer aan God verbonden dan ervoor, dan weet je dat je je weg met God mag gaan. Dan kun je de toekomst ook in Zijn handen leggen.


Heb jij ook een vraag over God en/of geloof. App 'em naar 0657357435 of mail naar info@puntuit.nl

Terug naar Uitgelicht: Menens, antwoord op jouw vragen