Doe mee aan handletteractie van Puntuit en Terdege

Handletteren blijft onverminderd populair. Daarom organiseert Puntuit in samenwerking met familiemagazine Terdege een leuke wedstrijd: wie maakt de mooiste gehandletterde poster rond het thema "Kerst"?

Hoe het werkt? Kies een mooie, aansprekende tekst. Dat mag een Bijbeltekst zijn (gebruik de Statenvertaling), maar ook een psalm(regel), lied, gedicht of spreuk.

En dan natuurlijk aan de slag. Handletter de woorden zo origineel en aansprekend mogelijk.

 

Doe je mee en ben je enthousiast? Deel en like de promotievideo van deze wedstrijd via sociale media (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube).


De spelregels

Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen! Maar er zijn natuurlijk wel spelregels:

 • Inzenden kan tot en met vrijdag 16 november 2018.
 • Stuur bij voorkeur het werkstuk digitaal in via het inzendformulier hieronder. Maak daarvoor een scherpe foto of een scan van je inzending. Geen internet? Stuur het dan naar: Terdege, Postbus 613, 7300 AP Apeldoorn o.v.v. handletterwedstrijd. 
 • Maak de inzending op A4-formaat.
 • De winnende inzendingen worden bepaald door een jury die de inzendingen zal beoordelen op drie punten: creativiteit, kwaliteit en afwerking.
 • De winnaars worden bekendgemaakt in het dubbeldikke kerstnummer van Terdege dat op woensdag 19 december verschijnt, en op de Puntuitpagina in het RD van 19 december.
 • Vanaf woensdag 21 november kan er gestemd worden voor de publieksprijzen via puntuit.nl/handletteren. Hoe dat werkt, hoor je later!

De prijzen

Hoofdprijs: Van de winnende inzending wordt een poster gemaakt die verspreid wordt in het kerstnummer van Terdege. Ook krijgt de winnaar van de hoofdprijs een set van drie boeken (”Handlettering doe je zo”, ”Werkboek Handlettering doe je zo” en ”Journal Handlettering doe je zo”) én een handletterpakket ter waarde van 40 euro, beschikbaar gesteld door Royal Talens.

Tweede en derde prijs: Handletterpakket ter waarde van 40 euro. Beschikbaar gesteld door Royal Talens.

Vierde en vijfde prijs: Drie boeken (”Handlettering doe je zo”, ”Werkboek Handlettering doe je zo” en ”Journal Handlettering doe je zo”), beschikbaar gesteld door uitg. Moon.

Zesde en zevende prijs: Boek ”Creatief handletteren & meer” en een handletterpakket (ter waarde van 30 euro), beschikbaar gesteld door BBNC Uitgevers.

Achtste t/m tiende prijs:Wenskaarten om te handletteren en te versturen” van Linda Bikker, uitg. De Banier.

Twee publieksprijzen: Een cadeaubon voor een krijtbord ter waarde van 50 euro. En daarnaast het boek ”Creatief handletteren & meer” en een handletterpakket (ter waarde van 30 euro), beschikbaar gesteld door BBNC Uitgevers.


Inzenden

Insturen kan met behulp van onderstaand formulier. Maak ten minste één scherpe foto of een goede scan van je inzending. Snijd de poster netjes bij. Sla je handlettering op als .JPG-bestand (Belangrijk! Niet als .png om .bmp!). Let bij het invullen vanonderstaand formulier op het volgende:

 • Naam en leeftijd: Vul je volledige naam in (voor- en achternaam) en zet tussen haken je leeftijd. Dus bijv.: Jan Jansen (17)
 • Woonplaats: Spreekt voor zich.
 • Extra info: Noteer kort welke Bijbeltekst of welk citaat (bijv. van wie die is) je hebt gebruikt.
 • Toelichting: Eventuele toelichting op je inzending. Geen toelichting nodig? Zet een streepje: -.
 • Url Youtube: Mag leeg blijven.
 • Contactgegevens: Nodig om je eventueel te bereiken als je een prijs hebt gewonnen.
 • Bestand kiezen: Kies een of meer (bijv. details van de handlettering) .jpg-bestanden voor jouw inzending.
 • Artikel verwijderen: Vind je het niet fijn dat alles jaren later nog rondslingert op internet? Zet hier dan een vinkje. Heb je er geen problemen mee dat mensen van je creatie blijven genieten, kruis het vakje dan vooral niet aan. N.B. De inzendingen van winnaars blijven sowieso online staan!

N.B. Het kan even duren voordat de inzendingen op de website verschijnen!

Inzendformulier

Gerelateerd nieuws

Alle 526 inzendingen van de handletterwedstrijd op een rij

21 nov. 2018 17:04

Alle 526 inzendingen van de handletterwedstrijd op een rij

In dit artikel vind je een bijlage met alle inzendingen van de handletterwedstrijd op een rij. Je kunt ook kiezen voor een bestand met alle inzendingen gesorteerd...

Handletterwedstrijd: Stemronde afgelopen

21 nov. 2018 17:15

Handletterwedstrijd: Stemronde afgelopen

Zeker 500 inzendingen kwamen er binnen voor de handletterwedstrijd rond het thema ”Kerst”. De stemronde voor de publieksprijs is inmiddels afgelopen. Wie is jouw...

Video: Tips voor wedstrijd handletteren

3 okt. 2018 19:46

Video: Tips voor wedstrijd handletteren

Als je wat minder ervaren bent als handletteraar heb je misschien wat aan de tips van iemand van de opmaakredactie van Terdege die zelf ook fervent met...

Doe mee aan wedstrijd handletteren van Puntuit en Terdege

3 okt. 2018 11:48

Doe mee aan wedstrijd handletteren van Puntuit en Terdege

Handletteren blijft onverminderd populair. Daarom organiseert Puntuit in samenwerking met familiemagazine Terdege een leuke wedstrijd: wie maakt de mooiste...