Subthema 'Kernwoorden van het geloof'

Geloven is leven! Daarom wil je er als jongere alles van weten. Je wilt de Bijbel begrijpen, je eigen mening vormen en precies weten wat sommige moeilijke Bijbelse begrippen betekenen. Hier zit je goed.

geloof

Waarom het christendom uniek is

Er zijn allerlei religies. Sommige lijken op elkaar. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat alle godsdiensten op hetzelfde neerkomen. Willianne van den Brink (22) uit Kootwijkerbroek is het daar niet mee eens. Ze vertelt wat volgens haar uniek is aan het christelijk geloof en wat dat voor haar betekent.

Lees meer
kruisleven

Hoe neem je Zijn kruis op?

In de Bijbel roept de Heere Jezus ertoe op om je kruis op te nemen en Hem te volgen. Het LCJ vroeg vijf jongeren hoe zij reageren op Zijn oproep.

Lees meer
God

Geloven tegen de stroom in

Geloven in God is anno 2021 niet vanzelfsprekend. Jan van Wagensveld (20), lid van de hervormde gemeente te Ede, vertelt waarom hij wél gelooft.

Lees meer
geloof

Kun je achter pijn en lijden Gods liefde zien?

Op Golgotha lijkt alle hoop verloren. Jezus sterft, God lijkt totaal afwezig. Maar niets is minder waar. Op dat moment verzoent God in Christus de wereld met Zichzelf. De reformator Maarten Luther spreekt –als het gaat om het kruis– over Gods masker. Hij zei: „Zijn vriendelijk aangezicht verbergt Hij achter het masker van toorn en oordeel.” Terwijl je denkt dat alleen Gods toorn en straf te zien zijn, bewijst Hij ultieme genade. 

Lees meer
God

Schitterende wereld niet zomaar ontstaan

Bestaat God? Dat is een eeuwenoude vraag waar al miljoenen mensen over hebben nagedacht. Marjolijn Hamelink (16) en Corné Noorderijk (16) uit Zetten ook. Ze leggen uit waarom zij ervan overtuigd zijn dat God bestaat en vertellen wat ze aan dat geloof hebben.

Lees meer
familie

Ouders eren als je ouder wordt

Je ouders eren, hoe doe je dat? Door altijd te doen wat ze zeggen? Of is een goede band met je ouders hebben ook een vorm van eren? Vier jongeren uit Rotterdam doen een boekje open.

Lees meer
bekering

Hoe goed moet ik mijn zonden kennen? En drie andere vragen over zonde (video)

Moet dat nou, zo veel aandacht voor de zonde in de preek? En wat als je geen last hebt van je zonde? De hervormde predikant ds. M. Messemaker uit Woudenberg gaat in op vier vragen over zonde die hij regelmatig krijgt van jongeren.

Lees meer
geloof

Gods roepstem horen bij een sterfgeval (video)

God roept ons, leren we op catechisatie. Maar geven we ook gehoor aan Zijn roepstem? Catechisanten van de hervormde gemeente van Woudenberg praten over het onderwerp door.

Lees meer
geloof

Geloof: geen gadget maar noodzaak (met video)

Hij groeide op in een 'net reformatorisch gezin.' Deed geen gekke dingen, ging braaf mee naar de kerk. Het voelde prima zo. Totdat Arjan Slob (22) uit Schoonrewoerd ervoer dat de Heilige Geest die ene vraag op zijn hart legde: 'Ben jij wel een kind van God?'

Lees meer
geloof

"Wij stelen niet" en acht andere thema's op ABC van het geloof (video)

ABC van het geloof -het platform dat antwoord wil geven op vragen van jongeren over het geloof- publiceerde vrijdag negen nieuwe kernwoorden uit de Bijbel. Herken jij je in de vragen van deze jongeren?

Lees meer