Subthema 'Kernwoorden van het geloof'

Geloven is leven! Daarom wil je er als jongere alles van weten. Je wilt de Bijbel begrijpen, je eigen mening vormen en precies weten wat sommige moeilijke Bijbelse begrippen betekenen. Hier zit je goed.

God

Schitterende wereld niet zomaar ontstaan

Bestaat God? Dat is een eeuwenoude vraag waar al miljoenen mensen over hebben nagedacht. Marjolijn Hamelink (16) en Corné Noorderijk (16) uit Zetten ook. Ze leggen uit waarom zij ervan overtuigd zijn dat God bestaat en vertellen wat ze aan dat geloof hebben.

Lees meer
familie

Ouders eren als je ouder wordt

Je ouders eren, hoe doe je dat? Door altijd te doen wat ze zeggen? Of is een goede band met je ouders hebben ook een vorm van eren? Vier jongeren uit Rotterdam doen een boekje open.

Lees meer
bekering

Hoe goed moet ik mijn zonden kennen? En drie andere vragen over zonde (video)

Moet dat nou, zo veel aandacht voor de zonde in de preek? En wat als je geen last hebt van je zonde? De hervormde predikant ds. M. Messemaker uit Woudenberg gaat in op vier vragen over zonde die hij regelmatig krijgt van jongeren.

Lees meer
geloof

Gods roepstem horen bij een sterfgeval (video)

God roept ons, leren we op catechisatie. Maar geven we ook gehoor aan Zijn roepstem? Catechisanten van de hervormde gemeente van Woudenberg praten over het onderwerp door.

Lees meer
geloof

Geloof: geen gadget maar noodzaak (met video)

Hij groeide op in een 'net reformatorisch gezin.' Deed geen gekke dingen, ging braaf mee naar de kerk. Het voelde prima zo. Totdat Arjan Slob (22) uit Schoonrewoerd ervoer dat de Heilige Geest die ene vraag op zijn hart legde: 'Ben jij wel een kind van God?'

Lees meer
geloof

"Wij stelen niet" en acht andere thema's op ABC van het geloof (video)

ABC van het geloof -het platform dat antwoord wil geven op vragen van jongeren over het geloof- publiceerde vrijdag negen nieuwe kernwoorden uit de Bijbel. Herken jij je in de vragen van deze jongeren?

Lees meer
lijden

Kees krijgt genade, zelfs na doodslag

Als kind heeft Kees het zwaar. Zijn vader mishandelt hem, wat hem erg onzeker maakt. In zijn tienerjaren snakt hij naar een vriendin en als hij 20 jaar is, krijgt hij een vaste relatie. Het lijkt een droom die uitkomt. Maar wel een droom die verandert in een nachtmerrie. Kees doet zijn indrukwekkende verhaal.

Lees meer
getuigen

De deuren langs met een reddingsboei

Misschien ben je al druk met je vakantie. Ga je naar een camping in Frankrijk? Een vakantiehuisje in Duitsland? Of wordt het dit jaar misschien een werkvakantie? Pleun Hak (21) uit IJzendoorn gaat samen met een groep jongeren een week naar het Limburgse Kerkrade. Om huis aan huis te evangeliseren.

Lees meer
eeuwigheid

Jongeren over de hel: vuur, pijn, geschreeuw (video)

De hel, bestaat die echt? Hoe zou het daar zijn? De hel roept veel vragen op. Naar aanleiding van het ABC van het geloof in gesprek met vier jongeren over dit moeilijke thema.

Lees meer
geloof

Begrijpen wat je gelooft met ABC van het geloof (video+fotoserie)

Geloven is leven! Daarom wil je er als jongere alles van weten. Je wilt de Bijbel begrijpen, je eigen mening vormen en precies weten wat sommige moeilijke Bijbelse begrippen betekenen. Kortom, je wilt weten wat je gelooft! Om jongeren daarbij te helpen is maandag het ABC van het geloof gelanceerd tijdens het Paasappel in Ede.

Lees meer