Subthema 'Zomerserie 2011: Rondje Nederland'

Jongerenredacteur Evert Barten rijdt van provinciehoofdstad naar provinciehoofdstad. Een rondje Nederland met 50 euro op zak.

vakantie

Deel 7: Hulp in gastvrij Limburg

Ving ik in de haven van Yerseke nog bot, in het immer gastvrije Limburg zal ik ongetwijfeld werk, eten en een slaapplek kunnen krijgen. Liefst in die volgorde.

Lees meer
vakantie

Deel 6: In volle vaart naar Zeeland (met video)

Tandenpoetsen in de deuropening van de Puntuit­auto; het is een nieuwe ervaring voor me. Evenals het wassen van mijn gezicht met een beetje water uit een fles. Dus zo voelen campinggasten zich.

Lees meer
zomerserie

Formidabel loon, fijne slaapplaats

Tot mijn verbazing krijg ik na het kersenplukken in de boomgaard van familie De Heus in Langbroek een prachtige slaapplaats aangeboden. De Puntuitauto kan tussen de bomen staan. Achter het hek, dus veilig genoeg voor de nacht. Althans, dat hoop ik.

Lees meer
zomerserie

Deel 4: Smullen van verse kersen (met video)

Als ik een dag eerder was gekomen, had de eigenaar van het sierbestratings­bedrijf in Assen een prachtige klus voor me gehad. Gisteren lag er een stapel stenen die opgetast moest worden. Maar helaas, de stenen staan al keurig op pallets.

Lees meer
zomerserie

Geen tijd voor fratsen

Vanaf de snelweg gezien liggen de Friese boerderijen er vredig bij. Er is altijd werk op zo’n boerenbedrijf, stel ik me zo voor. Kans op een klusje. Kans op geld.

Lees meer
zomerserie

Flinke fooi voor veegklus

Waar is de kans het grootst om wat geld te verdienen voor de broodnodige brandstof? Deze vraag speelt me door het hoofd op weg naar de eerste provinciehoofdstad Zwolle.

Lees meer
zomerserie

Kussen onderweg

Opdracht: bezoek in maximaal drie dagen alle provinciesteden van Nederland. Budget: 50 euro en een volle tank. Vervoersmiddel en slaapplaats: Puntuitauto.

Lees meer