Subthema 'Zomerserie 2013: Ameland Challenge'

Melk een geit, tel een half uur lang sterren, vang twee zeevissen, fotografeer duinkonijnen, vertel een sterk verhaal. Redacteur Michiel Kerpel zette in de zomer van 2013 met bijzondere missies koers naar Ameland.

zomerserie

Ameland Challenge 9: Vaarwel Ameland (met video)

Mijn laatste opdracht: als laatste passagier aan boord gaan van de laatste boot naar het vasteland. Wat als ik die vaart mis?

Lees meer
zomerserie

Opdrachten van Ameland Challenge op een rijtje

Puntuitredacteur Michiel zette koers naar Ameland om allerlei uitdagende opdrachten te doen. Hij schrijft in een zomerserie in negen afleveringen over zijn belevenissen. Hieronder vind je de opdrachten die hij moest volbrengen.

Lees meer
taal

Poëzie over Amelands natuurschoon

Puntuitredacteur Michiel zette koers naar Ameland om allerlei uitdagende opdrachten te doen. Hij moest ook een gedicht maken.

Lees meer
zomerserie

Regels Ameland Challenge

Hier vind je de regels en voorwaarden bij de Amelandtrip van Puntuitredacteur Michiel.

Lees meer
zomerserie

Ameland Challenge 1: Aangeland op eiland (met video)

Puntuit dropt mij drie dagen op Ameland. Ik moet er allerlei opdrachten uitvoeren. Welke? Dat weet ik van tevoren niet. Een challenge. Uitdagend!

Lees meer
zomerserie

Ameland Challenge 2: Visser vangt bot (met video)

'Vang minimaal twee zeevissen', prijkt er op het papier met opdrachten van de VVV. Ik heb nog nooit een hengel vastgehad. Slik! Hoe doe ik dit?

Lees meer
zomerserie

Ameland Challenge 3: 't Vuurtorentje gewassen (met video)

Ik verman mezelf: er is geen tijd om te treuren. Al ving ik niet één zeevis, de volgende opdracht wacht. Ik ga als een haas naar Hollum, de ramen van de vuurtoren moeten gewassen worden.

Lees meer
zomerserie

Ameland Challenge 4: Strandjutter voor één dag (met video)

Voor de eerste opdracht op de tweede dag van mijn Amelandtrip zet ik koers naar het strand. Niet om te nietsnutten, maar om te jutten.

Lees meer
zomerserie

Ameland Challenge 5: Op m'n tellen letten (met video)

Bij het Maritiem Centrum in Hollum tel ik sterren (lees: ledlampjes) op het plafond. Niet als foefje om naar dromenland af te reizen, maar als opdracht tijdens mijn Amelandtrip.

Lees meer
dieren

Ameland Challenge 6: De (on)gein van broer konijn (met video)

Zie je zwarte duinkonijnen? Weet dan dat tal van familieleden van het beest in de buurt zijn, aldus Graddus de strandjutter. Die kennis komt me misschien goed van pas.

Lees meer