Subthema 'Zomerserie 2016: Kip Kerrie met Arien op pad'

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Redacteur Arien van Ginkel fietst met kip Kerrie op zijn bagagedrager door Nederland.

zomerserie

Strip Menno: Eindelijk van die kip af

Menno is blij dat Arien z'n fietstocht erop zit: Eindelijk van die kip af.

Lees meer
dieren

Een nieuwe vriend (Arien op pad (slot))

Een relatie moet van twee kanten komen. Onze verhouding is bekoeld. Ik voorzag Kerrie van een natje en een droogje en ze mocht overal mee naartoe. Om de 10 kilometer controleerde ik of ze nog comfortabel zat. Iedere avond maakte ik haar huisje schoon. Ondankbare kip!

Lees meer
zomerserie

Onderdak gezocht (Arien op pad, deel 7)

Pittig. Zo valt de laatste opdracht van vandaag te omschrijven. Om 17.00 uur maak ik de nieuwe envelop open. 'Zoek een plek waar je warm kunt eten en mag slapen.'

Lees meer
zomerserie

Strip: Kip Kerrie maakt het wel héél goed

Kip Kerrie is nog altijd het reismaatje van Puntuitredacteur Arien van Ginkel. Voor de zomerserie maken ze een fietstocht door Nederland. Stripfiguur Menno gaat ook mee.

Lees meer
zomerserie

Strip: Menno heeft talent (deel 6)

Of toch niet? Zijn kip laat zich in elk geval van een onverwachte kant zien.

Lees meer
Muziek

Leek op kerkorgel (Arien op pad, deel 6)

Hoe krijg je mensen zover dat je op een vijf eeuwen oud orgel mag spelen, terwijl je jaren geleden vanwege gebrek aan motivatie en inzet van orgelles bent getrapt? Dat was de vraag die me door het hoofd schoot toen ik de envelop met de nieuwe opdracht openmaakte.

Lees meer
zomerserie

Menno doet het rustig aan (deel 5)

Menno weet hoe je zo zuinig mogelijk met energie kunt zijn. Gewoon anderen voor je karretje spannen.

Lees meer
zomerserie

Smullen van Kokkie (Arien op pad, deel 5)

In de kantine van uitgeverij en boekhandel Den Hertog in Houten is het verbazingwekkend stil. Iedereen geniet van de broodjes kroket en gezond die de cateraar speciaal ter gelegenheid van mijn bezoek bracht. Mijn spannende vertelstem doet het eten natuurlijk nóg beter smaken.

Lees meer
dieren

Strip: Eet smakelijk Menno (deel 4)

Menno smikkelt en smakt. Kip, het lekkerste stukje vlees! Toch Arien?

Lees meer
zomerserie

Domineesontbijt voor houthakker (Arien op pad, deel 4)

'Laten we eens gek doen', dachten ds. M. Ezinga en zijn vrouw toen ze in deze krant lazen dat een journalist onderdak zocht. En zo gebeurde het dat ik na 4 uur en 53 minuten, 84,7 kilometer en 8463 verbrande calorieën afstapte in Den Dolder, tegenover de voormalige Vliegbasis Soesterdijk.

Lees meer