Subthema 'Zomerserie 2017: Daag je vrienden uit'

Jongeren die een vriend of vriendin op een goede manier flink te grazen willen nemen, kunnen op de hulp van Puntuit rekenen. 

sport

Krachtmeting met judolerares

Haar broer schept te veel op over zijn judokunsten en haar zus stoeit na het avondeten regelmatig met haar vader. Reden voor zusje Aria van Beijnum (12) om het de twee ouderen op te laten nemen tegen een judoka. Een met een zwarte band. Hun praatjes mogen ze afleren met deze challenge.

Lees meer
zomerserie

Banjeren door de modder

Vieze schoenen, natte kleren en overal zand. Je moet er maar zin in hebben. De Puntuitredacteuren Arien van Ginkel (25) en Anke de Vreede (22) dagen elkaar uit om te gaan wadlopen.

Lees meer
sport

Spetterende wedstrijd bij reddingsbrigade

Honderden jongeren kregen maandag via WhatsApp een vraag van de Puntuitredactie: 'Wie durft morgenavond in Noordwijk drenkelingen te redden?' Twee vriendinnen uit het oosten van het land pakten de handschoen op.

Lees meer
zomerserie

Racen op een rolstoelfiets

'Zo, vandaag ben ík een keer lui", zegt Willemieke Polinder terwijl ze neerploft in de stoel voor op de fiets. Haar vriendin Anna-Marthe Kramer mag op de pedalen. Willemieke daagt Anna-Marthe uit om 10 kilometer te rijden op een rolstoelfiets.

Lees meer
vriendschap

Sjaak laat zijn vrienden afbeulen door mariniers

In een heftig auto-ongeluk wordt het leven van Sjaak van Wijhe (20) uit IJsselmuiden gespaard. Een revalidatieperiode volgt. Vandaag bedankt hij zijn vrienden omdat ze ook nú voor hem klaarstaan.

Lees meer
zomerserie

In een stille kamer doen je oren pijn

Dat een stilte écht oorverdovend kan zijn, valt aan den lijve te ondervinden in de stille kamer van de Technische Universiteit (TU) Delft. Het levert een zeer bijzonder ervaring op, vinden Marileen Nieuwenhuis en Anouk van der Vliet uit Alblasserdam.

Lees meer
zomerserie

Nieuwe actie: Daag je vrienden uit

Heb jij een patser als vriend? Laat 'm maar eens een dagje trainen met de mariniers. Is een vriendin van jou té netjes? Laat haar poep scheppen onder het toeziend oog van Puntuit. Jongeren die deze zomer eens iemand op een goede manier flink te grazen willen nemen, kunnen op de jongerenredactie rekenen.

Lees meer