Video

kerk in 2050

„Klein beginnetje van nieuwe opwekking”

De vijf jongeren die in Apeldoorn met elkaar spreken over de kerk van de toekomst, nemen de geloofstradities van hun ouders niet automatisch over.

Bekijk
caroline vlogt

Caroline vlogt #47: Op pad met Chris

Caroline gaat in deze vlog op pad met onze eigen Chris Klaasse. Hij werkt nog deels voor Puntuit, maar vertrekt binnenkort helemaal naar het RDMagazine.

Bekijk
kerk

Luidmeester Jesse: elke klok heeft een eigen ziel

Jesse Oostermann (21) uit Zevenbergen had als kind al een fascinatie voor klokken. De domineeszoon is luidmeester bepaalt welke klokken van de Utrechtse Domtoren luiden.

Bekijk
caroline vlogt

Caroline vlogt #46: TERUG van vakantie

Caroline is terug van een heerlijke zomervakantie in Frankrijk. In deze nieuwe weekvlog blikt ze terug op de leukste vakantieverhalen.

Bekijk
kerk in 2050

„Als we alleen nog regels hebben, zijn we doods geworden"

Jonge reformatorische christenen moeten scherper kiezen tussen kroeg of Bijbelstudie, zeggen de vijf jongeren die met elkaar in gesprek gaan over de kerk van de toekomst.

Bekijk
chris stapt op

Met pijn en moeite naar het eindpunt

Nog 60 kilometer. Dan is de intensiefste fietstocht die ik ooit maakte voltooid. Vanavond hoop ik in Nieuwvliet aan te komen. Maar de route daarheen is ongekend zwaar, met de Zeelandbrug als dieptepunt.

Bekijk
kerk in 2050

Krijgen we een nieuwe Bijbelvertaling in de kerk?

Hoe ziet de kerk van 2050 eruit? Over die vraag gaat het gesprek tussen zes jonge mensen in de Grote Kerk van Apeldoorn.

Bekijk
chris stapt op

Eilandhoppen met tegenwind

Musicerende merels, meeuwen en mussen doen mij om halfzeven op een heerlijke manier ontwaken. En als ik mijn onderkomen openrits, vallen er vriendelijke zonnestralen naar binnen. Een beter begin van de laatste dag van de bakfietstocht had ik niet durven wensen.

Bekijk
caroline kookt

„Succesvol zijn betekent niet dat altijd alles goed gaat"

Caroline kookt met Hanna (21), de oprichtster van Fleurrijk, een online tijdschrift voor christelijke vrouwen. Hoe begin je zoiets? En gaat zo'n project altijd goed?

Bekijk
verkering

"Wanneer je op je achttiende nog geen relatie hebt, ben je eigenlijk al te laat"

In deze vijfde aflevering van de zomerserie Caroline kookt is Erica (30) te gast. Vrijgezel zijn is volgens haar in de christelijke achterban niet zo normaal. 'Wanneer je je 18e nog geen relatie hebt ben je eigenlijk al te laat', zo wordt er volgens haar gesproken.

Bekijk