Video

Beroemde kauwgommuur krijgt schoonmaakbeurt (video)

De beroemde muur vol kauwgom bij de Pike Place Market in het Amerikaanse Seattle krijgt voor het eerst in twintig jaar een schoonmaakbeurt. De muur is in de loop der tijd een heuse bezienswaardigheid geworden.
Bekijk

Kerel wil Porsche stelen, maar starten ho maar (video)

Een autodief heeft het op een prachtige Porsche voorzien. Hij snijdt met een zakmes de softkap aan barrels en kruipt naar binnen. Even later komt hij gefrustreerd weer naar buiten. Een Porsche krijg je niet zomaar aan de praat.
Bekijk

Een vaste telefoon? Eh... hoe werkt dat? (video)

Een vaste telefoon is steeds meer een zeldzaamheid. Maar dat de 14-jarige Leila echt niet weet hoe ze een telefoongesprek be'indigt met zo'n ding, zegt wel iets. Let maar eens op de manier waarop ze de hoorn vasthoudt.
Bekijk

Al een muziekstuk ingestudeerd? Hier nog tips!

Muziekredacteur en jurylid Jan-Kees Karels heeft nog enkele tips voor deelnemers aan het Puntuitconcours Klassieke Muziek. Heb je nog geen video ingestuurd? Doe er je voordeel mee!
Bekijk

Concours inzending 5: Reinier speelt Bach op cello (video)

Voor het Puntuitconcours Klassieke Muziek speelt Reinier Wink (12) uit Den Haag op de cello Prelude en Courante uit Suite No.1 van Johann Sebastian Bach. Bekijk hier de video.
Bekijk

Concours inzending 4: Inge speelt Haydn op viool (video)

Voor het Puntuitconcours Klassieke Muziek speelt Inge Fierloos (12) uit Meteren een muziekstuk van Haydn op de viool. Samen met haar vader. Bekijk hier de video die ze ervan maakte.
Bekijk

Concours inzending 3: Lindy speelt Chopin op de piano (video)

Voor het Puntuitconcours Klassieke Muziek speelt Lindy Dekker (15) uit Biezelinge een muziekstuk van Chopin op de piano. Bekijk hier de video die ze ervan maakte.
Bekijk

Scholier schiet met bal drone uit de lucht (video)

Dat zijn voltreffer de hele wereld zou overgaan, kon de 15-jarige Harry Amor uit Nieuw-Zeeland niet bevroeden toen hij met een bal een drone uit de lucht schoot.
Bekijk

Concours inzending 2: Jannemieke speelt en zingt "Weepe you no more"

Jannemieke de Jong (24) uit Gouda speelt en zingt voor het Puntuitconcours Klassieke Muziek het stuk "Weepe you no more" van John Dowland (1563-1626). Ze zit in het tweede jaar van de opleiding Gitaar Klassiek aan het Artez Conservatorium in Zwolle.
Bekijk

Parachutist bungelt 30 minuten onder vliegtuig (video)

De Peruaanse parachutist Fernando Gava kwam letterlijk tussen hemel en aarde te hangen. Hij kwam direct na het afzetten uit de deuropening op 3 kilometer hoogte met een lijn aan het vliegtuig vast te zitten. Op die manier bungelde hij liefst 30 minuten onder het vliegtuig.
Bekijk